PNL Suceava se pregăteşte să schimbe garda în interior, după ce Crin Antonescu a fost ales preşedinte


Intră acum și în grupul de

Desemnarea lui Crin Antonescu drept noul lider naţional al PNL a făcut ca majoritatea delegaţilor suceveni prezenţi la Congres să se bucure, în condiţiile în care au fost şi câţiva delegaţi, în frunte cu senatorul Tiberiu Prodan, care au susţinut până în ultima clipă cauza lui Tăriceanu. Faptul că acesta din urmă a pierdut, pare să nu dăuneze foarte tare organizaţiei, ci mai degrabă unor membri marcanţi ai acesteia.

Alegerea lui Crin Antonescu a fost salutată de deputatul George Coroamă (susţinător declarat al acestuia), care a declarat că acest Congres a fost de fapt „un moment istoric foarte important”. „Sper ca noua conducere, care în final a fost susţinută de majoritatea delegaţilor de la Suceava, să demonstreze valoarea. Am încredere în actuala conducere că va reuşi să facă din PNL cel mai mare din România, liberalii fiind singura alternativă la dezastrul pe care îl va realiza actuala guvernare”.

Preşedintele Organizaţiei municipale Suceava a partidului, cea mai mare din judeţ, Ştefan Alexandru Băişanu a fost mai atent cu declaraţiile şi a spus că „acest Congres a fost unul deosebit de elegant”. Liderul liberalilor suceveni susţine că toţi delegaţii de la Suceava au demonstrat că sunt capabili să fie într-o competiţie deschisă, corectă. „Majoritatea celor prezenţi la Congres au aşteptări foarte mari de la noua conducere. În sarcina celor noi care au fost aleşi stă obligativitatea de a depăşi performanţele, deloc de neglijat, ale fostei conduceri. Din punctul meu de vedere, imaginea celor care au fost aleşi trebuie să fie folosită de asemenea manieră încât să aibă efecte şi la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale”.

În cealaltă tabără, a „înfrânţilor”, senatorul Tiberiu Aurelian Prodan nu a fost foarte fericit de situaţia creată. Fostul lider judeţean a declarat că „adacă majoritatea a decis asta, atunci trebuie să ne supunem”. Din punctul său de vedere, PNL va trebui să crească în perioada următoare cu mult peste 30 %. „Eu nu am fost anti-Crin. Eu am mers pe ideea că tot ceea ce a făcut Tăriceanu pentru partid îl recomanda pentru încă un mandat de preşedinte”, a mai spus Tiberiu Prodan. Din datele pe care le deţinem, senatorul sucevean a renunţat la ideea de a mai candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PNL, în condiţiile în care şi i-a „urcat în cap” şi pe actualul preşedinte Crin Antonescu, dar şi pe responsabilul pe Suceava al PNL, deputatul de Iaşi, Relu Fenechiu.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene, Iulian Angheluş, şi el un susţinător înfocat al fostului premier, nu s-a arătat foarte dezamăgit de rezultat, ba din contră, a avut puterea să declare că în ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti este de fapt o normalitate, un joc democratic pe care „la alte partide nu îl veţi mai găsi”. „Important e că noi liberalii am ieşit mai uniţi şi asta o spune un om care a votat cu Călin Popescu Tăriceanu. Disputa a fost până când s-a pus votul în urnă şi de acum avem misiunea de a scoate un scor foarte bun la alegerile europarlamentare şi pentru ca România să aibă pentru prima dată un preşedinte liberal, pe Crin Antonescu”.


Intră acum și în grupul de