Cetatea a învins Progresul, dar este tot în coada clasamentului (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Progresul Bucureşti 2 – 0 (1 – 0)
Cetatea Suceava a început să adune puncte. Deocamdată doar pe teren propriu. Din păcate, echipa locală de fotbal plăteşte încă restanţele din turul campiontului, care nu sunt deloc puţine. Sucevenii sunt invincibili pe Areni în acest retur de campionat dar chiar aşa continuă să păstreze „lanterna roşie”.
Cu aproape jumătate de echipă formată din jucători care în toamnă evoluau la vecinii din Iţcani, în Liga a III-a, Cetatea arată o cu totul altă faţă!

Primul gol pentru „Romario” Dumitru!
Sâmbătă, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a învins Progresul Bucureşti, scor 2-0, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a din Liga a II-a. În faţa unei formaţii zbuciumate de criza financiară şi de câteva absenţe importante, galben-albaştrii nu au arătat deloc ca o echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare ci dimpotrivă, cu mici excepţii, şi-a dominat adversarul din primul şi până în ultimul minut. Astfel au apărut şi ocaziile, prima fiind cea din minutul 19, când şutul din prima expediat de Celpan, de la aproximativ 25 de metri, a fost reţinut cu greu de goalkeeperul Popescu. Două minute mai târziu, acelaşi neobosit Celpan l-a încercat din nou cu un şut pe Popescu, de această dată dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga pe direcţia de atac. Portarul „bancarilor” a fost din nou la post şi a reţinut. Romaniuc nu a fost pe fază în minutul 23, atunci când s-a trezit cu mingea la picior în careul oaspeţilor dar s-a revanşat în minutul 41, când a făcut slalom printre doi fundaşi adverşi, i-a pasat lui Dumitru, iar atacantul venit în iarnă de la FC Bârlad, nu l-a iertat pe goalkeeperul oaspeţilor, trimiţând balonul peste acesta şi marcând pentru 1-0. Aşa s-a scris istoria primului gol înscris de cel poreclit Romario, în tricoul Cetăţii. Dumitru s-a revanşat oarecum faţă de colegii săi pentru cartonaşul roşu primit în prima etapă a returului, la partida cu FCM Bacău, el fiind suspendat în meciurile cu Sportul Studenţesc şi FC Snagov.
Repriza a doua nu a fost la fel de animată ca prima, ocaziile de gol lipsind cu desăvârşire. Finalul meciului avea să aducă însă al doilea gol în dreptul Cetăţii. În minutul 81, Celpan a transformat cu încredere o lovitură de pedeapsă, acordată pe bună dreptate de arbitrul Ciprian Amarandei, ducând scorul la 2-0. Oaspeţii au avut apoi o zvâcnire de orgoliu însă Ionuţ Savu nu l-a putut învinge pe Roheţki din poziţie de unu contra unu şi tabela a arătat la final un scor conform cu realitatea din teren. 2-0 pentru Cetatea însă chinurile continuă şi lupta pentru evitarea retrogradării este mai grea decât s-ar fi crezut.
Iată şi formaţiile care au evoluat în acest meci:
Cetatea Suceava: Roheţki – Feraru, Sevaciuc, Bernard – Azaharioaei, Onciu, Celpan (83 Negru), Romaniuc, Şuleru – Dumitru (90 Guriţă), Colban (16 Homneac). Antrenor Ovidiu Murariu
Progresul Bucureşti: Popescu – Dumitru, Pacinschi, Berceanu – Lircă (39 R. Iancu), Călin (67 Dobre), Ghinea (80 Neagoe), Gheorghe, Sava – Ciochină, I. Savu. Antrenor: Gigi Mulţescu
Săptămâna viitoare, Cetatea Suceava întâlneşte pe Dunărea Giurgiu, într-un nou joc pe teren propriu. Pe Areni va veni fostul antrenor al Forestei, „Magiun” Barbu, cu a sa echipă, care a zdrobit în această rundă pe FC Snagov, scor 5-2.


Intră acum și în grupul de