Ludovic Orban, aşteptat la Suceava, la Conferinţa Organizaţiei municipale de alegeri PNL


Intră acum și în grupul de

Proaspătul prim-vicepreşedinte ales al PNL, Ludovic Orban, este aşteptat să sosească sâmbătă la Suceava şi să conducă prima şedinţă de alegeri a unei organizaţiei de municipiu reşedinţă de judeţ de după Congresul Extraordinar care a condus la alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte al liberalilor.

Alegerile pentru şefia organizaţiei municipale se vor desfăşura sâmbătă, iar la fotoliul de lider şi-au anunţat până acum candidatura actualul preşedinte interimar, Alexandru Ştefan Băişanu (fost prefect al judeţului) şi consilierul judeţean, Mihai Aurel Steiciuc.
Băişanu ar putea avea serioase motive de îngrijorare, deoarece este cunoscut ca unul dintre cei care l-au susţinut pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al PNL.

În condiţiile în care Mihai Aurel Steiciuc nu se va retrage din cursă, iar Orban va fi prezent în sală, lucrurile se pot complica foarte tare pentru fostul prefect al Sucevei, care va trebui să fie extrem de persuasiv în a-i determina pe membrii PNL Suceava să creadă că el este soluţia pentru următorii ani la şefia organizaţiei municipale.

Şi Mihai Aurel Steiciuc, dar şi Alexandru Ştefan Băişanu provin din fostul ApR, partid care a fuzionat cu PNL cu puţin timp înainte de alegerile locale din 2004. Un alt posibil candidat la funcţia de preşedinte al organizaţiei, Brânduşel Nichitean a fost şi el membru ApR, însă a plecat la PD Suceava cu o parte dintre membri, cu puţin timp înainte de Congresul de fuziune dintre ApR şi PNL.


Intră acum și în grupul de