Violeta Macovei – omul care a făcut din „Gustă din Bucovina” un succes culinar


Intră acum și în grupul de

Un punct de atracţie important din standul Bucovinei de la târgul de la Augsburg a fost mâncarea. Mâncarea şi afinata naturală au fost extrem de bine primite de vizitatori şi chiar de oficialii care au poposit la stand minute bune pentru a “gusta din Bucovina”. Chiar la inaugurare, ministrul Finanţelor din Bavaria, cel al Justiţie şi preşedintele Regiunii Schwaben au mâncat şi din aperitivele bucovinene tradiţionale, dar şi sărmăluţe şi au băut câte un păhărel de afinantă.

Omul care a stat în spatele acestor delicii culinare reale se numeşte Violeta Macovei, este din Suceviţa şi de la vârsta de 15 ani lucrează ca bucătăreasă la Popasul Turistic Bucovina din Suceviţa. Veselă şi optimistă de felul ei, Violeta a făcut tot posibilul ca oaspeţii standului sucevean să iasă muţumiţi de acolo şi să întrebe în repetate rânduri cum se prepară ceea ce au degustat.

Pentru nemţi, cele mai interesante mâncăruri au fost sărmăluţele cu mămăliguţă (aceasta din urmă fiind preparată de Violeta la o bucătărie din imediata apropiere a standului bucovinean) şi ciulamaua de ciuperci. Bucătăreasa suceveană a dat lovitura şi cu desertul. Ea ne-a declarat că la unul dintre restaurantele din Augsburg- “So Wie So”, unde au fost invitaţi delegaţii români, au fost preparate mâncăruri tradiţionale bucovinene, iar în final, li s-a servit germanilor care erau parte la petrecere, clătite cu brânză, la cuptor, care efectiv au impresionat audienţa.

“Tot ce am oferit la acest Târg a fost adus din Bucovina şi a fost preparat la Suceviţa, în condiţii de igienă şi de calitate pe care Popasul Bucovina deja le-a implementat în turismul local”, ne-a spus la final Violeta Macovei.


Intră acum și în grupul de