Studenţii basarabeni din Suceava vor Negru în contrapartidă cu „Roşul” de la Chişinău


Intră acum și în grupul de

Studenţii şi elevii basarabeni care învaţă în municipiul Suceava vor purta, până vineri inclusiv, banderole negre în semn de solidaritate cu cei peste 30 de mii de tinerii care protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău împotriva regimului comunist şi a fraudării alegerilor din Republica Moldova.

Liderul Grupului de Iniţiativă al Românilor Basarabeni din Suceava (G.I.R.B), Petru Ciolpan, a declarat presei că la această acţiune de solidaritate vor participa aproximativ 200 de studenţi şi peste 150 de elevi din Republica Moldova care studiază în unităţi de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ. „Este un semn de solidaritate cu tinerii care au ieşit în stradă în Chişinău, în Piaţa Naţională”, a explicat Petru Ciolpan.

Aproximativ 250 de studenţi basarabeni din Iaşi s-au adunat, luni seară, în faţa Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, pentru a protesta faţă de rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, câştigate de comunişti, tinerii cerând organismelor internaţionale să nu le valideze. O manifestare similară a avut loc şi în Galaţi, unde aproximativ o sută de studenţi basarabeni de la Universitatea “Dunărea de Jos” s-au strâns, luni seară, în jurul orei 19:00, în grădina publică situată în apropierea campusului studenţesc “Alexandru Ioan Cuza”, pentru a protesta faţă de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a obţinut 49,96 % din sufragii în alegerile parlamentare de duminică, după numărarea a 97,93 la sută din voturi.


Intră acum și în grupul de