Ansamblul „Ciprian Porumbescu”- 65 de ani, manifestare care va aduce la Suceava cei mai importanți artiști ai țării. Sorin Filip. Vor fi trei zile de regal folcloric pe esplanada Palatului Administrativ VIDEO


Intră acum și în grupul de

În perioada 11-13 septembrie se va desfășura un adevărat regal folcloric pe esplanada din fața Palatului Administrativ din Suceava cu ocazia sărbătoririi a  65 de ani de la înființarea Asamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Într-un interviu pentru News Bucovina, directorul Centrului Cultural „Bucovina”, Sorin Filip, a anunțat că va fi un eveniment fără precedent în municipiul Suceava, fiind organizate spectacole pe parcursul a trei zile, cu cei mai importanți artiști care au evoluat și evoluează la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, dar care au și colaborat cu ansamblul sucevean.

Astfel, în prima zi vor evolua artiști din „Generația de Aur” a ansamblului, nume care s-au format la ansamblu și au dus mai departe faima cântecului bucovinean, începând cu Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Daniela Condurache.

Totodată, de la Londra va veni Nicoleta Vasilovici, a spus Sorin Filip care a arătat că „după ani și ani” artista se reîntoarce acasă.

El a mai spus că vor mai evolua Alexandru Havriliuc, unul dintre marii virtuozi ai trompetei, poliinstrumentistul Leonard Zamă,  Constantin Mândrișteanu, Cristina Gheorghiu, Pamfil Roată, Cătălin Maximiuc și Rodica Manciu, fiind artiști care au evoluat în cadrul Ansamblului „Ciprian Porumbescu” ani de-a rândul.

„Ne vom bucura și de ei și de cântecele lor și de tot ce va fi pe esplanada Palatului Administrativ”, a spus Sorin Filip.

El a mai precizat că în fiecare seară va fi invitat un ansamblu profesionist din țară, iar recitalul din prima seară va fi al Ansamblului „Doina Gorjului”.

În a doua seară va evolua actuala generație a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” cu soliștii vocali George Finiș, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru, Dana Dăncilă, Andreea Chiseliță, Marian Gogan, Ilie Caraș, Nadia Tuluman, Alexandru Sahlean, soliții instrumentiști Cosmin Croitor, Iulian Gliga și Ionuț Țanța, orchestra condusă de dirijorul Viorel Leancă și corpul de balet, condus de Costinel Leonte.

Vor mai fi prezenți și marele dirijor George Sârbu, dar și coregraful Viorel Vatamaniuc.

„Vine la 88 de ani la Suceava. Nu v-aș putea spune cât de frumos dansează în sala de balet la așa o vârstă”, a spus Sorin Filip.

El a menționat că în a doua seară va fi invitat Ansambul „Mureșul” cu artiștii lor.

În a treia seară va fi prezentat spectacolul-tablou muzical coregrafic „Din Bucovina în toată țara” în cadrul căruia au fost invitați o parte dintre artiștii care au colaborat cu Ansamblul „Ciprian Porumbescu” ani de-a rândul cum ar fi Mioara Velicu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Cristian Fodor, Cristian Țăran, Dumitru Dobrican, Maria Murgoci, alături de instrumentiștii Constantin Pascal, Dinu Croitor, Dan Decebal Chitic și Adrian Siminiuc.

Seara se va închide cu spectacolul Ansamblului „Crișana” din Oradea.

„Sperăm la o audiență foarte bună”, a spus Sorin Filip.(T.B.)


Intră acum și în grupul de