Sorin Filip, cântă a capella în interviul pentru News Bucovina „Ne cântă cucu’ de dor”, care poate fi continuarea faimoasei piese „Cântă cucu-n Bucovina”. Noua piesă va fi integrată în viitorul album al solistului bucovinean la împlinirea a 25 de ani de activitate


Intră acum și în grupul de

Directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, a dezvăluit, într-un interviu pentru News Bucovina că lucrează la cel de-al 11 album al său care va include 16 piese din Bucovina și care va încununa cei 25 de ani de activitate artistică a acestuia.

Sorin Filip a spus că s-a format ca artist la din anul 2000 de când este angajat al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”

„Am avut onoarea și deosebita plăcere de a lucra cu unii artiști care m-au îndrumat, m-au sfătuit. Am lucrat foarte mult cu maestrul George Sârbu, marele nostru dirijor și folclorist, cu maestrul Viorel Leancă, cu dirijorul și directorul Emil Havriliuc”, a spus Sorin Filip.

El a arătat că deși activitatea de manager a Centrului Cultural Bucovina îi ocupă o mare parte din timp nu renunță la cariera profesională.

Sorin Filip are până în prezent peste 160 de melodii și zece albume.

„Zece albume pe piața muzicală în cei 25 de ani de cântec al meu. La anul voi face 25 de ani de cântec și spre sfârșitul anului voi scoate un nou album cu orchestra condusă de Mihai Cotos, un tânăr dirijor, un tânăr violonist care promite foarte mult. A terminat Conservatorul la Chișinău, a crescut sub bagheta dirijorului George Sârbu, format de maestrul George Sârbu”, a spus Sorin Filip

El a apreciat că vine din urmă o generație bună.

„Când spun o generație bună mă refer și la tinerii intepreți și la tinerii instrumentiști și iată că sunt câțiva și tineri dirijori”, a spus Sorin Filip, amintind între tinerii dirijori pe Răzvan Mitoceanu, un dirijor cu care am lucrat trei albume.

Sorin Filip a subliniat că această activitate este  muncă pentru care este nevoie de dăruire și talent și dragoste artând că fără acestea artistul nu va putea să răzbată în această mare familie a cântecului.

Solistul sucevean a dezvăluit că pe viitorul album vor fi 16 piese noi doar din Bucovina și a menționat că una dintre piese deja a apărut „Ne cântă cucul de dor” care a fost foarte bine primită de public și este o continuare a „Cântă cucu-n Bucovina”.

Vezi de la minutul 12:00 varianta a capella intepretată de Sorin Filip în interviul pentru News Bucovina

Vezi aici aceeași piesă interpretată de Sorin Filip cu acompaniament orchestral


Intră acum și în grupul de