Eduard Dziminschi: Vom avea gaz natural pe conductă la Moara în cel mai fericit caz în luna decembrie după care urmează branșările. Avem 600 de cereri și se vor putea face 15 branșări pe zi-Interviu VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, a anunțat, marți, la Interviurile News Bucovina că în comună se va introduce gaz natural în toate satele, începând cu Moara și terminând cu Vorniceni, iar din decembrie speră să înceapă lucrările de branșare ale gospodăriilor.

„Ducem gazul spre Frumoasa, spre Liteni și spre toate celelalte sate. Joi am avut un CTE la Transgaz în care ni s-a aprobat SRM-ul, Stația de Reglare-Măsură. S-a schimbat legislația și acum nu mai e nevoie de licitație, ci se atribuite SRM-ul direct celui care operează”, a explicat Dziminschi.

El a recunoscut că „lumea e nerăbdătoare” și vrea dintr-o dată să aibă toți, dar a explicat că nu se poate face totul deoadată.

Primarul de Moara a menționat că săptămâna viitoare va fi trimisă autorizația de SRM și că, din câte a înțeles, în țară nu se mai produc SRM-uri și nu se mai găsesc, iar operatorul de gaz natural din comună ar fi găsit ceva „pe la turci”.

Potrivit lui Dziminshci, în cel mai fericit caz va fi gaz natural pe conductă în luna decembrie a acestui an și apoi vor fi realizate branșările.

„Ei vor putea face 15 branșamente pe zi. Nu pot mai mult. Până în prezent sunt 600 de cereri pentru branșarea la gaz natural în comuna Moara”, a spus primarul.

El a estimat că anul acesta se va ajunge cu gazul natural până la Frumoasa, urmând satele Liteni și Vorniceni, „să avem toate satele din comună”.

Primarul a explicat că gazul natural înseamnă pentru locuitorii comunei bunăstare.

„Când am venit eu primar, arul de teren era 1000 de euro în zona de la intrarea în comună. Acum este între 3000 și 5000. Gazul înseamnă bunăstare și oamenii din Liteni, din Vorniceni, din Frumoasa, trebuie și ei să se dezvolte”, a spus Dziminschi.

Primarul a explicat că aducțiunea de gaz natural vine din conducta magistrală de la Bosanci și ajunge prima dată în Moara, iar după aceasta vor urma celelalte sate.


Intră acum și în grupul de