Cetatea de Scaun a Sucevei a fost iluminată în portocaliu pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Consiliul Județean Suceava va organiza mai multe evenimente în cadrul Săptămânii Siguranței Pacientului


Intră acum și în grupul de

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost iluminată, marți seara, de la ora 20:00 în portocaliu, culoarea aleasă de Organizația Mondială a Sănătății pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, începând din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată  Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

În România, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a declarat săptămâna 16 – 20 septembrie ca fiind ”Săptămâna Siguranței Pacientului în România”.

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului va fi marcată în țară, pe langă alte manifestări , prin iluminarea în PORTOCALIU, culoare desemnată de Organizația Mondială a Sănătății  ca simbol al acestui eveniment, a unor clădiri, monumente, instituții publice din multe orașe ale țării, cu sprijinul autorităților locale.

Consiliul Județean Suceava s-a alăturat campaniei și a iluminat în portocaliu Cetatea de Scaun a Sucevei care este un monument istoric de o mare importanță și care atrage anual sute de mii de vizitatori.

Totodată, în perioada 19-20 septembrie, vor avea loc mai multe manifestări incluse în evenimentul ”Spitalul Județean de Urgență Sf Ioan cel Nou Suceava – spitalul comunității tale”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că marcarea Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului este un prilej să fie subliniate preocupările și realizările autorităților județene sucevene în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, unde doar în ultima perioadă au fost investiți peste 60 de milioane euro, aceasta însemnând un nou ambulatoriu, patru noi săli de operații, laborator de medicină nucleară.

„Cifrele și calificativele obținute vorbesc de la sine. A crescut foarte mult gradul de adresabilitate ca arii de practică și ca număr de pacienți, devenind un pol de încredere într-o zonă ce depășește cu mult granița județului Suceava. A crescut de patru ori numărul de pacienți în ambulatoriu și s-a dubat numărul operațiilor în blocul operator, care au ajuns la peste 10.000”, a spus președintele Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de