Prefectul Mirela Adomnicăi este îngrijorată de creșterea numărului de accidente grave cu pietoni, bicicliști și conducători de mopede din județul Suceava: După cinci ani Suceava nu mai e pe primul loc la numărul de decese în accidente rutiere


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, și-a exprimat, la Interviurile News Bucovina, îngrijorarea privind creșterea numărului de accidente grave din județ în care sunt implicați pietoni, bicicliști sau conducători de mopede.

Ea a spus că în fiecare zi face un punctaj cu conducerea Poliției pe aspectele ce țin de judiciar și de rutier.

„Rutierul a fost o preocupare din 2017 pentru mine, ca prefect, fiindcă atunci am constatat, văzând cifrele statistic, în mod oficial, că eram de patru ani consecutiv pe primul loc în ceea ce privește victimele decedate”, a spus prefectul.

Ea a arătat că în anul 2017, împreună cu conducerea IPJ Suceava a stabilit ca obiectiv reducerea numărului de victime decedate în accidente rutiere și ca numărul acestora să nu mai plaseze județul Suceava pe primul loc în țară.

„Din păcate, în 2018, am reușit să fim în continuare pe primul loc, dar, din fericire, am redus cu 20 numărul victimelor decedate, de la 104 am ajuns la 84. Acum, în 2019, suntem cu minus 11 față de anul trecut față de aceeași perioadă și pe locul 2”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că cel mai traumatizant pentru ea au fost accidentele cu victime multiple, cu șase sau patru victime decedate.

Prefectul a subliniat că în județ s-a diminuat și numărul de accidente grave.

„Ceea ce crește îngrijorător este numărul accidentelor cu victime pietoni, fie din vina lor, fie din vina conducătorilor auto, bicicliști și moped”, a spus prefectul.

Ea a spus că tot ce a ținut de autoritățile județene s-a făcut pentru diminuarea numărului de accidente grave din județ, atât prin măsuri coercitive, dar și prin măsuri de prevenție.

„Partea de prevenție a fost implementată conform strategiei prezentate și de conducerea IPJ”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea și-a exprimat convingerea că rezultatele strategiei conducerii IPJ Suceava se vor vedea mai bine în anul  2020.


Intră acum și în grupul de