Nechifor îi cere lui Ioan Stan să vină de îndată cu explicații privind modul în care a blocat apariția unor Hotărâri de Guvern: Poate fi acuzat de trafic de influență sau uzurpare de funcții administrative guvernamentale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pentru administrație al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, consideră că senatorul PSD Ioan Stan poate fi acuzat de trafic de influență sau uzurpare de funcții publice guvernamentale dacă ceea ce a declarat presei este adevărat.

„Am citit cu stupoare o declarație a domnului senator Ioan Stan. O declarație halucinantă mai ales că domnul Ioan Stan este foarte atent la comunicarea publică. El își alege cu grijă cuvintele și cred că ar fi important să vină cu câteva explicații pentru că mi-e teamă că ar putea cineva trage concluzii că e trafic de influență sau uzurpare de funcții administrative guvernamentale”, a spus Nechifor.

El a spus că a citit o declarație a senatorului PSD Ioan Stan și că speră să nu fie așa, prin care acesta spune că ar fi blocat Hotărâri de Guvern privind schimbarea subprefectului de Suceava din funcție și că, la intervenția domniei sale pe lângă Guvern, s-au blocat.

Nechifor a menționat că legislația arată că premierul vine în fața Cabinetului spre a adopta acea Hotărâre de Guvern la propunerea ministrului de Interne.

Pro România – conferința de presa la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 19. September 2019

„Ori domnul Stan nu e nici ministru de Interne, nici membru în Cabinetul Dăncilă, cred, cel puțin deocamndată”, a declarat liderul Pro România.

El a mai spus că și Constituția prevede o separație clară între Parlament și Guvern

„Îl rog pe domnul Stan, de îndată, să clarifice această situație de cum s-a ajuns să se adopte o hotărâre de Guvern de schimbare a subprefectului la Suceava și s-a revenit ulterior”, a spus deputatul sucevean.

Nechifor a mai spus că Ioan Stan a dat și o notă politică acestei situații pentru că a argumentat că având în vedere colaborarea între ALDE și PSD e nevoie în continuare de „această formulă care a dat roade la Prefectura Suceava între doamna Adomnicăi și doamna Boliacu”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de