Lucian Harșovschi: Proiectul integrat de reabilitare de pe strada Victoriei este un model ce se va aplica în tot orașul. Acesta are loc de joacă modern, iluminat modern, camere video inclusiv la punctul de colectare deșeuri, dar și pavaj, asfalt și parcări


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a explicat la Interviurile News Bucovina că proiectul integrat de reabilitare executat pe strada Victoriei din cartierul Obcini este un model ce se va aplica în tot orașul.

„Pe strada Victoriei este un proiect de reabilitare integrat cu loc de joacă pe 1000 de mp cu suprafață cauciucată, sistem de iluminat modern cu LED, camere video, inclusiv la punctul de colectare, și bineînțeles am reabilitat toată zona cu pavaj, am făcut parcările și accesul la bloc. Cum arată această zonă va fi tot orașul dacă vom fi lăsați să muncim”, a spus viceprimarul.

El a spus că în 2019 s-au realizat și vor mai fi făcute, cât timp vremea permite,  lucrări de reabilitare a străzilor din municipiu.

Viceprimarul a recunoscut că anul 2018, în ceea ce privește reabilitările stradale, lucrările nu au fost la nivelul așteptat de autorități existând, în principal, probleme cu forța de muncă.

„Anul 2018 nu a fost cel mai bun an, dar spre deosebire de anii precedenți a fost în creștere. Întotdeauna vrem mai mult, întotdeauna vrem să rezolvăm problemele din municipiul Suceava asigurând cetățenilor acel confort de la scara blocului, oferind reabilitări stradale. Într-adevăr, în 2018 s-a lucrat mai puțin decât ne-am propus noi, dar am recuperat în 2019 și de acum vom merge pe un ritm mult mai alert pentru că sunt mult mai multe proiecte deblocate din punct de vedere al finanțărilor, iar acum lucrăm cu o asociere de patru firme din punct de vedere al asfaltărilor și lucrurile sunt pe făgașul cel bun”, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că și în anul 2018 s-au făcut reabilitări de străzi, am făcut parcări, am mai fost făcute reparații punctuale, iar anul 2019 a fost mai bun din acest punct de vedere pentru că s-a mers pe reabilitări totale.

Astfel, el a exemplificat cu strada Eroilor, strada Tineretului, strada Putna în Burdujeni, în Ițcani despre străzile  Aron Pumnul, Biruinței, Gheorghe Doja, iar în centrul municipiului Suceava toată zona centrală se reabilitează total.

„Curtea Domnească este finalizată, Plăieșilor, Meseriașilor, Dimitrie Onciul. Vorbim de Dragoș Vodă, o stradă care a stat ca după război pentru că s-a așteptat să se pună gazul, să se tragă celelalte utilități.În cartierul Zamca avem Grigore Ureche total reabilitată, iar în momentul de față lucrăm pe Nicolae Iorga, o stradă care a fost afectată de utilități. Putem vorbi de Trandafirilor, de Anastasie Crimca, vorbim de străzi cu covoare asfaltice ceea ce ce în 2018 nu s-a întâmplat. În cartierul George Enescu, în zona Albina, strada Zorilor a primit un nou covor asfaltic. În Obcini, suntem pe final la proiectul de pe strada Viitorului unde a fost pus covor asfaltic în două straturi, geocompozit, avem parcări de reședință. Strada Măgurei în cartierul Obcini a fost reabilitată total”, a mai spus viceprimarul

El a subliniat că se va lucra cât timp vremea permite.

„Da, s-a lucrat foarte mult în municipiu în acest an și, dacă ne va permite vremea, vă spunem că noi avem finanțarea asigurată, iar constructorul face față, așa cum poate, pentru că sunt foarte multe solicitări să ducă la îndeplinire cele propuse de către noi”, a declarat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de