Ministerul Sănătăţii a anunţat începerea campaniei de vaccinare antigripală gratuită, din sezonul rece 2019-2020. Cele 1740 de doze de vaccin antigipal repartizate în prima tranşă judeţului Suceava au fost distribuite spitalelor pentru imunizarea personalului medical


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, începerea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020, fiind achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal.

Sursa citată menţionează că numărul dozelor de vaccin este mai mare cu 200 000 faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

“Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon”, se precizează într-un comunicat de presă al MS.

Conform MS, în cadrul campaniei vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, aşa cum prevăd recomandările OMS şi ECDC şi strategia Ministerului Sănătății.

Sursa citată reamintelte că primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical, iar din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

„În ultimii doi ani am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare „door-to door” pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinaru, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că prima tranşă de vaccin antigripal, însumând 1740 de doze, a fost deja repartizată judeţului Suceava.

Ea a spus că aceste doze cu fost distribuite spitalelor din judeţ pentru imunizarea personalului medical.

Medicul sucevean a precizat că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii 73 439 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece 2019-2020.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de