Zilele Sucevei-ediţia 2009 oferă sucevenilor diversitate şi multă distracţie


Intră acum și în grupul de

Anul acesta, în perioada 24-28 iunie, sucevenii vor avea parte de multă distracţie, manifestări cultural-artistice, concerte şi multe alte evenimente, cu ocazia Zilelor Sucevei. Deşi în acest an municipalitatea a acordat un buget de doar 70.000 lei pentru organizarea acestei sărbători, programul manifestărilor este suficient de variat pentru a fi, pe cât posibil, pe placul fiecărui sucevean.

În prima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Sucevei, miercuri 24 iunie a.c., sucevenii vor putea vizita, începând cu ora 13:00, salonul de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţ, care se desfăşoară în incinta Primăriei sucevene. Mai târziu, în jurul orei 15:00, pe esplanada Casei de Cultură, se vor desfăşura o serie de activităţi folclorice susţinute de interpreţi şi ansambluri artistice sucevene.

Programul următoarei zile începe în jurul orei 9:00, cu un concurs de interpretare muzicală a artiştilor nevăzători, care se desfăşoară în sala de spectacol din incinta Dom Polski. Tot joi, sucevenii şi mai ales, copiii acestora, vor avea parte de piese de teatru pentru copii şi teatru de păpuşi, spectacole care se vor desfăşura la Muzeul de Istorie din Suceava, începând cu ora 11:00. Începând cu ora 17:00, la Muzeul Satului Bucovinean, se va juca “Fata babei şi fata moşneagului”, spectacol pentru copii şi tineret. Spre seară distracţia se va muta pe esplanada Casei de Cultură unde vor avea loc concerte susţinute de tineri artişti suceveni.

Vineri, 26 iunie, minorităţile din Bucovina vor susţine un spectacol artistic în cadrul Târgului Transfrontalier “Produs în Bucovina”. Tot în această zi, Muzeul Satului Bucovinean va găzdui “Târgul de Sânziene” al meşterilor populari, iar cei interesaţi vor putea urmări piesele de teatru “Păcală în satul lui” şi “Punguţa cu doi bani”. La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu ora 18:00, va avea loc emisiunea concurs “Moştenitorii- Tezaur Folcloric” la care vor participa artişti amatori şi profesionişti din judeţul Suceava. Seara se va încheia la Iulius Mall Suceava unde, între orele 19:00-21:00, renumiţi folkişti din ţară vor concerta în cadrul spectacolului de muzică folk “La Suceava în Cetate”. Vor evolua pe scenă următorii artişti: Dinu Olăraşu, Daniel Iancu, Ovidiu Mihăilescu, Eugen Avram, Paul Arva, Marius Matache şi Ţapinarii.

Ziua de sâmbătă, 27 iunie, oferă sucevenilor o gamă diversă de activităţi. Dimineaţă, începând cu ora 10:00, pe Stadionul Areni se vor desfăşura o serie de evenimente sportive şi se va oferi Cupa Sucevei la diferite discipline sportive. La ora 11:00, autorităţile sucevene şi presa vor face echipă pentru a lupta, într-un meci de fotbal, contra “Old boys” de la Cetatea Suceava.

Tot sâmbătă, pe esplanada Casei de cultură va avea loc un concurs de fotografie, demonstraţii de grafitti, premierea “Cuplurilor de Aur” din municipiu şi înmânarea diplomelor de “Cetăţeni de Onoare” handbaliştilor suceveni de la CS Universitatea Suceava. Va urma apoi un spectacol de romanţe dedicat “Cuplurilor de Aur” şi un recital al Fanfarei Municipiului Suceava.

Tinerii suceveni vor avea parte, în după amiaza zilei de sâmbătă de un concert hip-hop, concursuri de skate şi role, manifestări care se vor desfăşura tot pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Seara se va încheia în forţă cu un concert susţinut de interpreţi cunoscuţi pe plan naţional. Vor cânta la Suceava Blaxy Girls, Smiley şi Cargo, spre bucuria publicului sucevean. După încheierea recitalurilor susţinute de invitaţii speciali, centrul municipiului va fi inundat de lumină şi culoare graţie unui superb foc de artificii.

Ultima zi a sărbătorilor dedicate Zilelor Sucevei, duminică 28 iunie, va oferi sucevenilor o serie de spectacole folclorice şi un recital susţinut de Fanfara Sucevei, spectacole care se vor desfăşura fie la Cetatea de Scaun fie pe esplanada Casei de Cultură.

Se pare că, în ciuda bugetului de austeritate acordat acestor manifestări, programul din acest an al Zilelor Sucevei reuşeşte să îmbine armonios manifestările culturale cu divertismentul şi manifestările concurenţiale, oferind publicului o gamă diversă de evenimente.


Intră acum și în grupul de