Ion Lungu îşi amână concediul pentru a găsi o soluţie în cazul TERMICA SA


Intră acum și în grupul de

O strategie pentru funcţionarea, în această iarnă, a centralelor termice din marile oraşe ale României, printre care şi cea din Suceava va fi discutată, luni, la Ministerul Administraţiei şi Internelor în prezenţa ministrul Dan Nica, a ministrului Economiei, Adriean Videanu şi ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat la o şedinţă de Guvern, la Bucureşti, la finele căreia a declarat că printre problemele prezentate a fost şi cea a termoficării în iarna 2009-2010.

„Am tras un semnal de alarmă privind termoficarea în municipiul Suceava. Este o problemă de strategie privind asigurarea căldurii populaţiei”, a spus Lungu, care a precizat că şi primarul de Piteşti a avut o poziţie asemănătoare. El a arătat că premierul Emil Boc i-a dat asigurări că până la sfârşitul lunii iulie municipiul Suceava va primi restanţa de 2,7 milioane de lei privind subvenţia pentru asigurarea combustibilului la Termica SA.

Totodată, premierul a stabilit ca luni după amiaza, la sediul MAI să fie organizată o întâlnire a reprezentanţilor marilor oraşe cu ministrul Dan Nica, dar şi cu miniştrii Economiei, Adriean Videanu şi Finanţelor, Gheorghe Pogea. „Ne întâlnim să discutăm strategia pentru această iarnă pentru toate societăţile de termoficare din oraşele mari”, a explicat primarul Sucevei, care, deşi luni ar fi trebuit să fie deja în concediu îşi amâna odihna pentru a fi prezent la Bucureşti.

Ion Lungu a mai declarat că a cerut Ministerului Mediului să solicite firmei care asigură consultanţa pentru depozitele ecologice de deşeuri să finalizeze studiul de fezabilitate astfel încât să poată fi începute procedurile în vederea stabilirii firmei ce se va ocupa de construcţia primei gropi ecologice de deşeuri din judeţul Suceava. El a arătat că în luna iunie 2010 se va închide şi groapa de gunoi a municipiului Fălticeni unde, în prezent, se transferă deşeurile din municipiul Suceava, după ce de la 1 ianuarie groapa de gunoi a municipiului reşedinţă de judeţ a fost închisă.

Ion Lungu a mai spus că a solicitat, în Guvern, să fie transferate fondurile necesare finalizării construcţiei a trei grădiniţe din municipiu, primind asigurări că va primi până în 25 iulie atât un milion de lei pentru grădiniţe cât şi 1,4 milioane de lei pentru campusul de la Liceul cu Program Sportiv. „Consider că asemenea discuţii, la Guvern, cu administraţiile locale sunt utile pentru că putem prezenta direct problemele”, a mai spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de