VIDEO // Procesiune cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava în timpul epidemiei COVID – 19

O procesiune cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava s-a desfășurat marți după amiaza pe străzile municipiului Suceava în tăcere, fără prezența credincioșilor.

O coloană formată din trei mașini, dintre care una purta racla cu Moaștele Sf.Ioan cel Nou de la Suceava a parcurs marți după-amiază, principalele străzi din municipiul Suceava.

În această procesiune specială, de la care au lipsit credincioșii, racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a trecut prin dreptul principalelor lăcașuri de cult din municipiul Suceava în sunetul clopotelor.

Într-un comunicat de presă se arată că, marți, 31 martie 2020, în a cincea săptămâna din Postul Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc în municipiul Suceava un moment de rugăciune laolaltă cu ieșirea sfintelor moaște ale Sfâtntului Mare Mucenic loan cel Nou, ocrotitorul  acestui oraș.

La orele 16, s-a pornit de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul loan cel Nou, unde moaștele au fost așezate pe o platformă împodobită cu flori. Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări, în dreptul bisericilor, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot. Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea Spitalului Suceava, acolo unde mulți pacienți  așteaptă vindecarea.

Din partea Arhiepiscopiei a participat Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Damaschin Dorneanul   și un număr redus de preoți.

Pe  tot  traseul  s-au  rostit  rugăciuni  pentru  cei  bolnavi,  pentru  personalul  medical, pentru cei care mențin ordinea publică și pentru toți locuitorii Sucevei, atât de greu încercați în aceste zile.

A fost o rugăciune a inimilor, făcută cu multă sobrietate, cu discreție, fără participarea fizică a credincioșilor, aceștia rugându-se din locuințele lor.

În aceste vremuri de criză, de tulburare și de neliniște, Biserica Ortodoxă îndeamnă la mai multă rugăciune unii pentru alții, la solidaritate practică, precum și la respectarea măsurilor de protecție, inspirând încredere și speranță în rândul populației.