Formaţia poloneză “Ajagore” şi sucevenii de la “Simbol” au evoluat pe scena de la Dom Polski


Intră acum și în grupul de

Sucevenii iubitori de muzică folk au avut prilejul să asculte marţi seară, începând cu ora 20:00, două recitaluri de folk, susţinute de formaţia poloneză “Ajagore” şi tânăra trupă suceveană “Simbol” de la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava.

Concertul celor de la “Ajagore”, organizat de Uniunea Polonezilor din România împreună cu Centrul Cultural Bucovina, Secţia de Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale, a oferit publicului prezent în sala de spectacole din incinta Dom Polski o oră de muzică tradiţională poloneză, interpretată cu îndrăzneală şi profesionalism, componenţii trupei reuşind să transmită sucevenilor o fărâmă din spiritul şi cultura Poloniei.

Nici membrii formaţiei “Simbol” nu au fost mai prejos, aceştia evoluând în deschiderea trupei poloneze. Cei şapte tineri suceveni, îndrumaţi de profesorul Ianoş Vali, au oferit celor prezenţi un recital încântător, presărat cu piese lente, pentru suflet, sau mai ritmate, pentru a dezmorţi publicul.

Chiar dacă pentru participarea la acest eveniment nu s-a perceput nici un fel de taxă şi concertul a fost suficient de mediatizat, prezenţa în sala de spectacol a lăsat de dorit. Oricum, de câştigat au avut cei care au fost prezenţi, publicul bucurându-se de muzică adevărată, cu mesaj, interpretată exemplar de formaţiile invitate.
Cei care au lipsit la acest concert au pierdut prestaţia unor adevăraţi artişti, vocali sau instrumentali şi satisfacţia unei seri în care “te laşi vrăjit” de o voce şi o chitară…


Intră acum și în grupul de