Mulţi dintre elevii suceveni vor învăţa de pe manuale vechi şi uzate


Intră acum și în grupul de

Procentul de 10 la sută manuale noi ce trebuie asigurat anual, conform legii, nu va fi asigurat elevilor suceveni din învăţământul obligatoriu de stat, din cauza fondurilor insuficiente. „Nu a fost asigurat acel 10 la sută cum spune legea”, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete. Potrivit acestuia, editurile au fost total nemulţumite de preţul care a fost oferit în schimbul tipăririi, mai exact s-au menţinut preţurile de anul trecut.

Inspectoratul şcolar sucevean a încheiat contracte de tipărire de manuale cu 26 de edituri. Instituţia a solicitat tipărirea a peste 161.000 de manuale şcolare, costurile ridicându-se la aproximativ 400.000 de lei.
În aceste condiţii, mulţi părinţi se vor vedea nevoiţi să scoată bani din buzunarele şi aşa goale, pentru a cumpăra manuale. Elevii a căror părinţi nu au de unde le da bani, vor citi din manuale vechi, uzate, din care au învăţat colegii lor mai mari în anii anteriori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, pentru clasele I-IV, manualele primite au fost transmise în procent de 100% în scoli, în schimb, pentru clasele V-VIII, distribuţia a fost făcută în procent de 15%, urmând a fi finalizată în maxim două săptămâni.

Aceasta a mai precizat că două edituri nu şi-au onorat comenzile, respectiv All şi Corint, reprezentând 10% din comanda judeţului.


Intră acum și în grupul de