IŞJ Suceava se află în faza de achiziţie a rechizitelor şcolare pentru elevii nevoiaşi


Intră acum și în grupul de

Conducerea IŞJ Suceava a anunţat că se află în faza de achiziţie a celor 45.000 de pachete cu rechizite şcolare ce vor fi distribuite gratuit copiilor cu o situaţie materială precară. „Preţul este la fel ca cel de anul trecut şi producătorii mai strâng din nas”, a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, într-o conferinţă de presă.

Ministerul Educaţiei a alocat judeţului Suceava un buget de 1.053.387 lei pentru achiziţionarea a 45.046 pachete cu rechizite şcolare. Acestea urmează a fi distribuite elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, care provin din familii nevoiaşe.

Elevii care solicită acest ajutor social îşi pot depune dosarele la secretariatele şcolilor pentru a putea fi beneficiarii acestui program până pe data de 19 septembrie.
Pentru a putea beneficia de rechizite gratuite, elevii trebuie să provină din familii al căror venit mediu net lunar pe membru, realizat în luna iulie, să fie de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, adică nu mai mult de 250 de lei. Elevii care se încadrează în condiţiile impuse vor primi pachetele până cel târziu la 15 octombrie.

Un elev de clasa I va regăsi între rechizitele gratuite câte două caiete de tip I şi tip II, câte un caiet special abecedar, respectiv matematică, patru creioane, un stilou, ghiozdan, radieră, riglă, patru coperţi, acuarele sau penar.
Elevii de clasele II-IV vor primi pachete identice, la fel ca elevii de clasele V-VII.
Un pachet de rechizite diferenţiat vor primi elevii de clasa a opta. Ei vor avea mai multe caiete dictando şi de matematică, faţă de colegii lor mai mici, precum şi pixuri.


Intră acum și în grupul de