Cătălin Nechifor propune un parteneriat corect între toate forțele politice din Suceava pentru refacerea economiei și imaginii județului: Suceava este căzută rău de tot, cu imaginea praf. Suceava are nevoie de un proiect altfel și de un președinte de CJ tânăr, capabil, deschis, crescut într-o altă epocă politică și socială //VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că județul Suceava are nevoie de un proiect altfel după această situație în care a ajuns județul.

„Suceava este căzută rău de tot. Suceava e jos. Suceava are nevoie de un proiect altfel. Dacă Gheorghe Flutur, Ioan Stan, Cătălin Nechifor ori oricine altcineva crede că el și partidul său va putea face ceva important în județul Suceava în cei patru ani care vin de acum încolo se înșeală. E nevoie ca Suceava să arate că are demnitate. E nevoie ca Suceava să arate că este solidară. E nevoie de un proiect politic major, un proiect care la Suceava să coaguleze toate forțele politice. Nimănui nu i-a reușit acest lucru până acum”, a spus Nechifor.

El adăugat că au fost încercări, au fost chestiuni de fațadă, precizând că și în 2008 când a fost alianța PSD-PDL s-a mimat colaborarea, dar că nu e existat în fapt.

„Cu oameni care sunt prea mult rodați în politică nu mai poți schimba ceva important. Credeți că pe Gheorghe Flutur la 60 de ani îl mai schimbi? Că eu la 47 de ani mai pot fi schimbat foarte mult? Că Ioan Stan la 63 de ani mai poate fi schimbat? Nu! Cred că Gheorghe Flutur este foarte important și Ioan Stan și Cătălin Nechifor, dar nu în prim plan, nu în funcția de președinte, ci e nevoie să fie un om capabil, tânăr, deschis, un om crescut într-o altă epocă politică și socială pe care să-l ajutăm”, a spus Nechifor.

El s-a întrebat de  ce nu s-ar putea face un asemnea proiect, iar Gheorghe Flutur cu expertiza sa, sau chiar el să îl ajute pe respectivul președinte tânăr de Consiliu județean să nu ia decizii greșite sau anumite măsuri.

Nechifor crede că rolul unui om politic ajuns la maturitate este să lase o moștenire

„Este momentul să înțelegem că va fi extrem de greu în Bucovina. Va fi extrem de complicat să refaci acest județ cu imaginea praf, terfelit la nivel național și internațional cu economia în genunchi, decât dacă găsești o formulă de parteneriat corect”, a spus Nechifor.

El consideră că politica făcută de fiecare partid poate fi congruentă și pusă în favoarea județului, dar nu crede că va găsi răspuns la ceilalți pentru că aceștia „sunt crescuți într-o epocă în care au fost învățați să fie în felul acesta”.

„De 20 de ani e aceeași poveste, 20 de ani de când și domnul Stan de la PSD și domnul Flutur de la PNL sunt în politica mare. Poate nu știm lucrul acesta și credem că sunt prospături, dar cei doi giganți politici doar se împăunează că sunt importanți, dar amândoi sunt ceea ce au fost învățați, crescuți, în perioada anilor 90, unul șef de CAP și altul șef de ocol silvic”, a spus Nechifor.

El a spus că din acest motiv e nevoie de un alt tip de președinte de Consiliu Județean.

„Trebuie să încercăm să găsim o nouă față, un om nou care să conducă CJ Suceava.E momentul ca și Gheorghe Flutur, ca și Ioan Stan, ca și mine, să nu mai mergem în bătălia asta și să venim cu altceva. Dacă vii cu aceeași persoană politică, faci aceleași lucruri, în cel mai bun caz”, a mai spus Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de