Dan Ioan Cușnir: Suceava are noroc că are unde să se dezvolte, dar actuala conducere nu are nici strategie, nici viziune și nici nu știe cum să intervină atunci când lucrurile nu funcționează


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că modul în care actuala administrație locală gestionează orașul de 16 ani s-a dovedit un eșec și că în această perioadă de timp a dovedit că nu are o strategie, nu are nici viziune și nu știe cum să intervină când lucrurile nu funcționează.

El a spus că administrația locală din Suceava este depășită de vremuri pentru că nu înțelege că trebuia până acum ca activitatea să fie informatizată, iar Primăria Suceava are 850 de angajați, fără un departament puternic IT și oamenii stau la cozi la ghișeele primăriei.

Cușnir a arătat că imediat ce va fi ales primar împreună cu specialiștii USV va trece la realizarea unui proiect de informatizare a Primăriei, precizând că specialiștii în IT ai USV au arătat că pot în 24 de ore să facă funcțional un sistem cum a fost în cazul DSP Suceava.

El a mai declarat că Suceava are noroc că are cum să se dezvolte și nu este pe o stâncă, iar în jurul orașului sunt suficiente terenuri pentru dezvoltare.

Analiza de Seară – cu Dan Ioan Cușnir

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, candidat pentru funcția de primar al Sucevei

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 3. August 2020

Cușnir a spus că Suceava este în construită are doar un singur bulevard principal, iar administrația locală nu a reușit în 16 ani să construiască o axă paralelă pentru a degreva orașul de traficul intens.

„Actuala administrație nu a avut viziune. Nu a înțeles că orașul se va tripla, că va crește de șapte ori numărul de mașini și nu au făcut nimic. Și nu doar că nu au avut viziune, dar nu au făcut nimic nici după ce s-a întâmplat, deci nu și-a făcut datoria”, a spus Cușnir.

El a arătat că se întâmplă ca unii să nu aibă viziune, dar nici măcar să nu-și facă datoria și să cheme specialiștii pentru a găsi soluții la situația actuală este de neînțeles.

Dan Ioan Cușnir a exemplificat cu situația din cartierul Tineretului din Dealul Mănăstirii unde primarul a anunțat că are o strategie pentru acest cartier și că vor fi aduse utilitățile precum apă și gaz.

„Așa o prostie nu am auzit de mult. Strategie înseamnă să stabilești împreună cu specialiștii în urbanism, trafic și dezvoltare urbană unde va fi următorul cartier de la marginea Sucevei, să tragi utilități și apoi să dai autorizații de construire. Să dai mai întâi autorizații de construire și apoi să spui că tragi gaz și apă nu e nici măcar cârpeală, e o jignire la adresa acelor locuitori. Cârpeala nu e strategie”, a spus Cușnir.

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei a declarat că este destul ceea ce s-a întâmplat greșit în Suceava și că din 27 septembrie vine și timpul Sucevei.

El a declarat că în opt ani de zile municipiul Suceava va deveni unul în care merită să-ți trăiești viața.


Intră acum și în grupul de