Dan Ioan Cușnir vrea ca Bazarul din Suceava să fie modernizat în mod real și să ajungă și atracție pentru turiști cum e Bazarul din Istanbul: Nu mai putem continua în acest haos. Este riscant, este periculos să mai permitem actualilor administratori să conducă prin haos și dezordine!


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că va introduce ordinea și va sprijini comercianții din piețele Sucevei și că un obiectiv important al său este reala modernizare a Bazarului Suceava care să devină un etalon și să ajungă chiar și atracție turistică precum Bazarul din Istanbul.

El a arătat că atât piața de gross din Burdujeni cât și Bazarul Suceava nu sunt modernizate, comerțul se face ca în urmă cu 16 ani și că atât comercianții cât și clienții acestora sunt amăgiți că vor fi făcute modernizări.

Într-o incursiune în piața de gross din Burdujeni, Cușnir a arătat că dispenserul de dezinfectant de la intrare este gol de două zile, că nimeni nu respectă regulile privind purtarea măștii de protecție și a mănușilor de protecție, dar că nici nu sunt persoane care să urmărească respectarea măsurilor impuse de starea de alertă.

„Respectarea regulilor și a comerțului civilizat se face doar în conferințele de presă de la Primărie?”, a întrebat Cușnir.

Incursiune in piata de En gross a Sucevei

Dan Cusnir și Robert Demuth la Subiectul Zilei in Burdujeni

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 18. August 2020

La ieșirea din piața de gross el a arătat că pe stradă se vând produse agro-alimentare și s-a întrebat care este strategia pentru ca și acești comercianți să facă în mod civilizat comerț.

El a amintit că din 2013 primarul Ion Lungu anunța că împreună cu primarul din Moara au identificat o zonă unde ar urma să fie mutată piața de gross din Burdujeni.

„Nu au trecut decât șapte ani de promisiuni în care oamenilor li se spune că vor face comerț în condiții civilizate”, a spus Cușnir.

„Este destul. Este timpul ca Suceava să fie condusă prin reguli care să genereze ordine. Nu mai putem să o lungim”, a spus Cușnir.

Totodată, într-o vizită în bazarul sucevean el a arătat că tipul de comerț tip bazar trebuie să devină etalon pentru că funcționează în Suceava încă de pe vremea comuniștilor, de când polonezii în drum spre și dinspre Turcia se opreau în Suceava cu marfă.

„Acest bazar ar putea să fie unul dintre simbolurile frumoase ale Sucevei, dar funcționează ca acum 16 ani. Trebuie să vedem cum funcționează comerțul tip bazar în alte țări, să facem la fel și să ajungă chiar obiectiv turistic de vizitat precum Bazarul din Istanbul. Pentru a fi atrași de bazar ca obiectiv turistic trebuie să arate bine”, a spus Cușnir.

El a arătat că omenii au fost mințiți timp de 16 ani că vor avea un bazar modern, încălzit, acoperit.

Cușnir a spus că Bazarul nu are aviz ISU  și că nici nu are șanse să primească.

Mai mult, încălzirea bazarului este problematică în condițiile în care pereții sunt din tablă simplă, fără izolație și că va fi încălzită lunca Sucevei, susține acesta.

El a mai atras atenția și asupra lipsei de dezinfectanți din bazar apreciind că dacă în restul orașului comercianții sunt verificați privind respectarea măsurilor în Bazar nu este sancționată municipalitatea că nu asigură măsurile de protecție.

„Este un haos. Suceava este casa noastră.Trebuie să facem ce depinde de noi să fie frumos la noi acasă, să se respecte toate regulile la noi acasă. Toți sucevenii au reguli la ei acasă, de curățenie, de igienă. Suceava nu are reguli. Este momentul să spunem: Destul! Regulile trebuiesc reinstaurate în Suceava pentru că avem nevoie de ordine. Nu mai putem continua în acest haos. Este riscant, este periculos să mai permitem actualilor administratori să conducă prin haos și dezordine”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de