Senatorul PSD Ioan Stan este în favoarea suspendării președintelui Iohannis pentru nerespectarea legilor și a Constituției: Cum să ceri să ți se dea guvernul tău? Tu ești președintele statului și nu liderul partidului!


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că se pronunță pentru declanșarea acțiunii de demitere a președintelui Klaus Iohannis pentru că „face aceleași netrebnicii, nerespectând legea și Constituția”.

Ioan Stan a făcut referire la acțiunile președintelui în ceea ce privește creșterea pensiilor sau dublarea alocațiilor copiilor.

Senatorul social-democrat sucevean a mai arătat că președintelui Iohannis nu-i pasă de lege și că oricine altcineva ar fi fost condamnat la închisoare în cazul privind dobândirea uneia dintre casele președintelui care a fost obligat de instanță să returneze o sumă importantă de bani.

„Dacă aș fi fost eu în locul dumnealui, să nu returnez trei sute și ceva de mii de euro cu casa, luam 15 ani de pușcărie pentru că spune acolo că a furat. 360.000 de euro e mult, dar dumnealui nici nu i-a păsat”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că „poate vine timpul” ca în februarie să fie declanșată o procedură de suspendare.

Ioan Stan consideră că „la ce se întâmplă acum se impune o procedură de suspendare”, apreciind că președintele „nu va conteni”.

„El spune: Dați-mi guvernul meu! Dar tu cine ești? Tu ești președintele statului, ești președintele tuturor și nu liderul partidului. Dar ați văzut doar că Orban nu e decât o marionetă, restul, „liberalii sunt EU””.

El a adăugat că procedura de demitere presupune suspendarea președintelui și un referendum și că se va vedea ce va decide electoratul.

„E declarația mea. Mi-o asum. Restul colegilor, întreaga conducere, se va manifesta într-un fel sau altul”, a spus Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de