Marian Andronache: Reducerea la 300 a numărului de parlamentari și alegerea primarilor în două tururi de scrutin, condiții ale PMP pentru intrarea la guvernare după alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că între condițiile pe care PMP le va pune pentru a intra la guvernare după alegerile parlamentare se numără reducerea la 300 a numărului de parlamentari și vot în două tururi pentru alegerea primarului.

Marian Andronache, candidat pentru funcția de deputat, a declarat că aceste două condiții sunt deja stabilite de conducerea partidului.

„Cele două legi sunt esențiale pentru acceptarea intrării la guvernare”, a spus Andronache.

El a menționat că dacă legea privind alegerea primarului în două tururi de scrutin era în vigoare, el era primarul Sucevei pentru că, în turul al doilea intra el cu Ion Lungu, iar actualul primar putea cu greu să obțină peste 50 la sută din voturi, în primul rând pentru că era în cursă pentru al cincilea mandat.

PMP luptă pentru parlament ca o echipă! Analiza de Seară

Marian Andronache și Doru Lefter, luptă ca o echipă în alegerile parlamentare din decembrie! Live – Analiza de Seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 19 noiembrie 2020

Andronache a spus că primarul Ion Lungu a fost ales de circa 9 la sută dintre sucevenii cu drept de vot.

„Pentru a avea o societate performantă trebuie să revenim la alegerea primarului în două tururi”, a spus Andronache.

Mai mult, Marian Andronache a arătat că faptul că alegerile pentru funcția de primar se fac într-un singur tur de scrutin au generat ca anumiți primari cu multe mandate, în special în mediul rural, să fie mici dictatori pentru că reușesc să controleze votul și să continue să-și păstreze funcția.

„În comunism vorbeam de dictatură. Era un dictator cunoscut. Acum e mult mai rău. Prin legea prin care nu se pot alege primarii în două tururi a făcut ca unii primari, în comune în mod special, să devină dictatori în zona lor”, a spus Andronache.

El a spus că dacă PMP va ajunge la guvernare va milita pentru redeschiderea școlilor și a piețelor agroalimentare.


Intră acum și în grupul de