Dr. Radu Ciornei: Dacă USR-PLUS ajunge la guvernare va fi pentru redeschiderea cât mai rapidă a școlilor și piețelor. S-a dovedit că nu școlile sunt cel mai cumplit loc de infecție. Nu școlile au fost focare. Școlile trebuie redeschise


Intră acum și în grupul de

Candidatul USR-PLUS Suceava la Camera Deputaților, cercetătorul sucevean dr. Radu Ciornei a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina că școlile și piețele agroalimentare vor fi deschise de noul guvern din care va face parte USR-PLUS.

El a declarat că face parte din „celula de criză” a USR și dacă formațiunea va ajunge la guvernare cu siguranță se vor redeschide piețele.

„Oamenii aceștia muncesc din greu și câștigă destul de puțini bani ca să meargă toți banii de cumpărăturile din această perioadă către super-market-uri”, a spus Ciornei.

El s-a pronunțat și pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță.

„Redeschiderea școlilor în condiții de siguranță se poate face. Nu știm ce va gândi viitorul ministru al Sănătății, dar sperăm din toată inima să pună cap la cap toate cifrele de pe plan mondial. Să sperăm că va dispărea această gândire electorală: închidem școlile, închidem piețele ca să nu ajungem la 15.000 de îmbolnăviri pe zi”, a spus dr. Radu Ciornei.

Candidatul USR-PLUS a subliniat că elevii trebuie să meargă la școală obligatoriu.

„Elevii trebuie să meargă la școală măcar o zi pe săptămână, chiar și în cel mai negru scenariu. S-a dovedit că nu școlile sunt cel mai cumplit loc de infecție. Nu școlile au fost focare. Școlile trebuie redeschise. Copiii trebuie să socializeze, copiii trebuie să stea unii cu alții și copiii au nevoie de școală în persoană, în bancă. Măcar o zi pe săptămână, măcar două zile pe săptămână. Contează foarte mult la dezvoltarea lor mentală și socială”, a spus Radu Ciornei.

El a subliniat că dacă USR-PLUS va ajunge la guvernare va fi pentru redeschiderea școlilor și piețelor în condiții de siguranță.


Intră acum și în grupul de