Dr. Doru Lefter(PMP): Vreau ca prin proiectele pe care le facem satul românesc să redevină cel de odinioară și să facă satul să trăiască. Cea mai mare tragedie e plecarea tinerilor//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Medicul veterinar sucevean Doru Lefter, candidat PMP Suceava pentru Senat, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina, că își propune ca viitor parlamentar să facă astfel încât să revigoreze satul românesc și că prin simplificarea la maximum a procedurilor pentru obținerea de fonduri europene să se încurajeze dezvoltarea spațiului rural.

„Ceea ce vrem în satul românesc este să revenim la satul nostru de odinioară, într-un sat românesc în care oamenii sunt obișnuiți să muncească, sunt obișnuiți să lege relații sociale stabile, să aibă acel gen de bunăstare”, a spus Doru Lefter.

El a arătat că oamenii de la țară se mulțumesc cu puțin.

„Muncesc foarte mult și se mulțumesc cu foarte puțin, dar în satul românesc, pentru că cea mai mare tragedie este plecarea tinerilor, lucrurile care țin de ethosul rural pe care îl știm noi tinde să dispară”, a declarat candidatul PMP Suceava.

Doru Lefter consideră că e nevoie de dezvoltarea zonei rurale, domeniu în care activează de 30 de ani.

„Ce aș face eu în satul românesc? Aș face acel gen de lucruri care să facă satul să trăiască. Pentru chestiunea asta trebuie să dezvolți zona rurală. De 30 de ani fac asta. Eu chiar fac dezvoltare rurală. Pentru mine nu e nimic nou aici”, a spus medicul veterinar sucevean.

Echipa PMP Suceava pentru Parlament – Ultima dezbatere la Analiza de Seară

Echipa PMP Suceava pentru Parlament – Ultima dezbatere la Analiza de Seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 2 decembrie 2020

El a arătat că împreună cu câțiva fermieri cu care a început proiectele de dezvoltarea fermelor în zonă lucrez de 30 de ani la asta și că s-a ajuns  la un oarecare nivel, dar care ține de un procent de 2-5 la sută din oameni în activitatea agricolă.

Doru Lefter a spus că fermierii implicați în proiect îi aduc aminte că la început l-au întrebat dacă se merită să se implice și că le-am dat asigurări că se merită, cu mențiunea că va fi greu, dar că vor reuși.

„Cei mai mulți dintre ei au reușit. Suferința mea, preocuparea mea vine din faptul că dacă i-am adus la un anumit nivel în care ei să producă lapte, dar să-l vândă cu 90 de bani litrul este insuficient. Nu este nici măcar subzistență. Unii vând cu 90 de bani, alții cu 1,40 lei. Dezvoltarea rurală de pe platforma asta începe, a unei baze în care țăranii, fermierii, oamenii care cresc animale sunt baza și de acolo începem cu activități conexe, sau activități de prelungire a procesului productiv în așa fel încât, prin ceea ce spune Uniunea Europeană să nu ne oprim aici. Noi, la produsul nostru, grâu, lapte, și așa mai departe, să adăugăm plusvaloare”, a spus Doru Lefter.

El a declarat că în primul rând intenționează ca să inițieze o procedură prin care omul de la țară să poată lua bani europeni și să-i ia simplu și să nu se oprească doar la producerea materiei prime, cum ar fi laptele ci să ajungă până la producerea de înghețată, cașcaval, sau lapte de diferite tipuri.


Intră acum și în grupul de