Activistul de mediu câmpulungean Gheorghe Sologiuc spune că-și depune candidatura în USR pentru funcția de prefect de Suceava. El se luptă pentru stoparea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș


Intră acum și în grupul de

Consilierul local USR din Câmpulung Moldovenesc, Gheorghe Sologiuc, cunoscut ca activist pentru oprirea punerii în funcțiune a depozitului ecologic de deșeuri din Pasul Mestecăniș a declarat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina că intenționează să-și depună CV-ul în cadrul compeției interne din USR pentru funcția de prefect al județului Suceava.

„Bănuiesc că cei din conducere vor face cea mai bună alegere. Mă gândesc dacă să-mi depun CV”, a spus Sologiuc.

El a menționat că a intrat în politică din cauza gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș și crede că ar putea avea din funcția de prefect un cuvânt de spus.

„Aș putea să-mi spun punctele de vedere din acest post”, a spus Sologiuc.

Întrebat dacă își va depune candidatura el a confirmat.

„Bănuiesc că o voi face. Să aibă de unde să aleagă și cei din Suceava și cei de la București. Să aibă cei mai buni oameni”, a spus consilierul local câmpulungean.

Până în prezent s-ar fi înscris în cursa internă din USR pentru funcția de prefect consilierul local sucevean Lorena Buburuzan, juristul Teodor Matei, și consilierul local din Șcheia Iulian Cimpoeșu.

Potrivit negocierilor din cadrul coaliției de guvernare funcția de prefect de Suceava revine USR.

Pentru a putea fi făcute numiri politice în funcțiile de prefect și subprefect Guvernul actual a emis o ordonanță de urgență prin care a fost modificat Codul Administrativ care prevedea că în aceste funcții pot fi numiți doar înalți funcționari publici.

Ordonanța de Urgență prin care s-a modificat Codul Administrativ a fost publicată joi în Monitorul Oficial, iar modificările stabilite vor deveni efective la 30 de zile de la publicarea ordonanței.


Intră acum și în grupul de