Nistor Tatar vorbește de „cârtițe” și „trădători” în PSD Rădăuți: Florin Preda a fost o cârtiță a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt și alte cârtițe/Nu-mi dau demisia în fața unor trădători

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei că a înțeles că a greșit în modul de abordare a problemelor municipiului și din această cauză nu a fost reales primar și că acum știe ce are de făcut, dar a vorbit și de „cârtițe” și de „trădători” în organizație.

„Probabil că am greșit și eu pe unele zone, prin niște strategii. Rădăuțenii au considerat că trebuie o schimbare. M-am adaptat și asta este situația”, a spus Tatar.

El a arătat că se va vedea dacă această schimbare de la Rădăuți dacă va fi în favoarea rădăuțenilor sau nu și că este interesat de cum va evolua orașul.

Nistor Tatar a mai declarat că nu se aștepta nimeni să nu fie reales.

„Am greșit. Greșelile întotdeauna se plătesc. Vom vedea pe viitor”, a spus șeful PSD Rădăuți care a adăugat că urmează să fie găsită o persoană care să se adapteze la cerințele PSD și la cerințele rădăuțenilor și care să fie lansată pentru  funcția de candidat de primar.

Nistor Tatar a mai declarat că pe actualul primar Bogdan Loghin l-a dat afară pentru că el cocheta cu PNL după ce l-a promovat trei ani ca viceprimar.

„Promovăm tinerii, numai să facă treabă bună”, a spus șeful PSD Rădăuți.

În ceea ce privește situația fostului consilieri local Florin Preda el a arătat că acesta nu a respectat deciziile partidului.

„Florin Preda are trei luni de când a venit la noi și a încercat să facă ordine la partid”, a spus Tatar.

El a amintit că acesta a votat pentru viceprimar contrar deciziei partidului și că a fost sancționat cu avertisment, iar la a doua abatere a plecat.

„În orice partid nu te poate ține nimeni obligatoriu. Respecți statul, stai. A fost o cârtiță a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt cârtițe, că nu e singurul. Să se ducă la PNL”, a spus Tatar.

Mai mult, el a spus că au fost purtate discuții și cu consilierii și conducerea județeană și li s-a transmis că dacă primarul avea majoritate nici nu-i băga în seamă.

„Domnul Loghin nu conduce două partide diferite. Domnul Loghin, de la o doctrină social-democrată s-a adaptat la doctrina liberală. E tânăr, se adaptează mai repede. Florin Preda a greșit și pentru asta a plătit”, a spus Tatar.

Totodată, șeful PSD Rădăuți a menționat că în organizație este democrație și toate hotărârile se iau în Biroul municipal.

Nistor Tatar a mai declarat că nu a considerat că trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PSD Rădăuți după eșecul în alegeri.

„Nu-mi dau demisia în fața unor trădători. Nu am să-mi dau demisia când o cer niște trădători”, a spus Tatar.

El a spus că mai are un an și jumătate din mandatul de președinte al PSD Rădăuți.

„Eu am pierdut alegerile, când le-am câștigat, tot eu le-am câștigat. Asta este situația”, a spus Tatar evocând posiblitatea să aleagă un înlocuitor.

„Nu sunt bătut, în cuie”, a spus Tatar adăugând că în organizația Rădăuți circa 60 la sută din membri sunt tineri în Biroul executiv.

El a spus că a făcut o analiză după pierderea alegerilor și că a înțeles că va fi nevoie ca lista de candidați pentru Consiliul Local va trebui făcută pe cartiere și că va fi desemnat un candidat de primar pe placul rădăuțenilor.