Nistor Tatar vorbește de „cârtițe” și „trădători” în PSD Rădăuți: Florin Preda a fost o cârtiță a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt și alte cârtițe/Nu-mi dau demisia în fața unor trădători


Intră acum și în grupul de

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei că a înțeles că a greșit în modul de abordare a problemelor municipiului și din această cauză nu a fost reales primar și că acum știe ce are de făcut, dar a vorbit și de „cârtițe” și de „trădători” în organizație.

„Probabil că am greșit și eu pe unele zone, prin niște strategii. Rădăuțenii au considerat că trebuie o schimbare. M-am adaptat și asta este situația”, a spus Tatar.

El a arătat că se va vedea dacă această schimbare de la Rădăuți dacă va fi în favoarea rădăuțenilor sau nu și că este interesat de cum va evolua orașul.

Nistor Tatar a mai declarat că nu se aștepta nimeni să nu fie reales.

„Am greșit. Greșelile întotdeauna se plătesc. Vom vedea pe viitor”, a spus șeful PSD Rădăuți care a adăugat că urmează să fie găsită o persoană care să se adapteze la cerințele PSD și la cerințele rădăuțenilor și care să fie lansată pentru  funcția de candidat de primar.

Nistor Tatar a mai declarat că pe actualul primar Bogdan Loghin l-a dat afară pentru că el cocheta cu PNL după ce l-a promovat trei ani ca viceprimar.

„Promovăm tinerii, numai să facă treabă bună”, a spus șeful PSD Rădăuți.

În ceea ce privește situația fostului consilieri local Florin Preda el a arătat că acesta nu a respectat deciziile partidului.

„Florin Preda are trei luni de când a venit la noi și a încercat să facă ordine la partid”, a spus Tatar.

El a amintit că acesta a votat pentru viceprimar contrar deciziei partidului și că a fost sancționat cu avertisment, iar la a doua abatere a plecat.

„În orice partid nu te poate ține nimeni obligatoriu. Respecți statul, stai. A fost o cârtiță a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt cârtițe, că nu e singurul. Să se ducă la PNL”, a spus Tatar.

Mai mult, el a spus că au fost purtate discuții și cu consilierii și conducerea județeană și li s-a transmis că dacă primarul avea majoritate nici nu-i băga în seamă.

„Domnul Loghin nu conduce două partide diferite. Domnul Loghin, de la o doctrină social-democrată s-a adaptat la doctrina liberală. E tânăr, se adaptează mai repede. Florin Preda a greșit și pentru asta a plătit”, a spus Tatar.

Totodată, șeful PSD Rădăuți a menționat că în organizație este democrație și toate hotărârile se iau în Biroul municipal.

Nistor Tatar a mai declarat că nu a considerat că trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PSD Rădăuți după eșecul în alegeri.

„Nu-mi dau demisia în fața unor trădători. Nu am să-mi dau demisia când o cer niște trădători”, a spus Tatar.

El a spus că mai are un an și jumătate din mandatul de președinte al PSD Rădăuți.

„Eu am pierdut alegerile, când le-am câștigat, tot eu le-am câștigat. Asta este situația”, a spus Tatar evocând posiblitatea să aleagă un înlocuitor.

„Nu sunt bătut, în cuie”, a spus Tatar adăugând că în organizația Rădăuți circa 60 la sută din membri sunt tineri în Biroul executiv.

El a spus că a făcut o analiză după pierderea alegerilor și că a înțeles că va fi nevoie ca lista de candidați pentru Consiliul Local va trebui făcută pe cartiere și că va fi desemnat un candidat de primar pe placul rădăuțenilor.


Intră acum și în grupul de