Mirela Adomnicăi prezintă calea prin care PSD va câștiga viitoarele alegeri în județul Suceava: Strategia va avea în vedere soluții pentru municipii, orașe și comune mari


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene de femei din PSD Suceava, deputatul Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că la întâlnirea pe care PSD a organizat-o la Sucevița cu președintele partidului Marcel Ciolacu și cu președintele executiv, Paul Stănescu, s-au analizat rezultatele alegerilor și s-a stabilit un mod de acțiune pentru câștigarea viitoarelor alegeri.

Adomnicăi a spus că în urma alegerilor parlamentare, în județul Suceava, partidele care fac acum parte din arcul guvernamental au mai puțini parlamentari decât cei ai opoziției, subliniind că din 14 parlamentari suceveni, doar șase fac parte din PNL și USR-PLUS, restul de opt parlamentari fiind în opoziție.

„Sucevenii nu au votat nici PNL și nici USR ca să guverneze. Au votat cu totul altfel”, a menționat parlamentarul social-democrat.

Mirela Adomnicăi a arătat că la întâlnirea de la Sucevița unde au fost prezenți președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele executiv al PSD, Paul Stănescu, au analizat rezultatele obținute în alegeri, dar și ce acțiuni vor trebui făcute pentru câștigarea viitoarelor alegeri.

„Este clar că trebuie să ne pregătim pentru alegerile care urmează în 2024 și când spun alegeri mă refer la toate pentru că pe toate le avem într-un singur an și europarlamentare și locale și parlamentare și prezidențiale”, a spus Adomnicăi.

Ea a menționat că în vederea alegerilor, organizația județeană PSD Suceava începe să reconstruiască, amintind că înaintea alegerilor locale din 2020, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a preluat mai mulți primari de la PSD din localități mari, importante, unde este nevoie de refacerea organizațiilor PSD și identificat candidații ce vor trebui să facă de pe acum opoziție.

„Conducerea de la București venind la Suceava a venit cu o analiză pe rezultatele alegerilor locale și s-au tras niște concluzii. Primăria municipiului Suceava trebuie pregătită din timp pentru că dacă nu câștigăm Primăria Suceava este greu, probabil, să câștigi județul. Statistica arată, la niveul județului Suceava, pe toate alegerile pe care le-am avut de-a lungul timpului, dar în special cele locale, că peste 50 la sută din voturile valabil exprimate care au determinat primar și președinte de Consiliu Județean, provin din 10 la sută din localitățile județului”, a declarat Adomnicăi.

Ea a explicat că din cele 114 localități ale județului se concentrează votul în zece la sută dintre localități, respectiv în municipii, orașe și comune mari.

„Acolo este strategia pe care trebuie să o avem în vedere, dacă vrem în mod eficient să câștigăm alegerile, cât mai multe”, a spus deputatul social-democrat.

Totodată, Mirela Adomnicăi, a spus că își dorește ca măcar cât a făcut guvernarea PSD în județul Suceava să reușească să realizeze și actuala putere, iar apoi electoratul să discearnă și să aleagă.


Intră acum și în grupul de