Suceava are “Club al Artelor Vizuale”!


Intră acum și în grupul de

Toţi cei pasionaţi de artele vizuale au acum ocazia să îşi facă munca cunoscută, pentru că, începând de miercuri, în Suceava funcţionează un “Club al Artelor Vizuale”. Acesta este amenajat în incinta Shopping City Suceava şi oferă un generos spaţiu de expunere, pentru care artiştii nu vor fi nevoiţi să plătească.

“Clubul Artelor Vizuale” a fost inaugurat miercuri seară, în prezenţa directorului complexului comercial Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, a Brânduşei Dăscălescu, preşedinta Companiei Teatrale Bucovina, a pictorului Constantin Ungureanu BOX şi a maestrului fotograf Ştefan Petrescu, ale cărui fotografii au putut fi admirate în cadrul expoziţiei “România – o perspectivă aeriană”, manifestarea fiind prima găzduită de Clubul proaspăt inaugurat.

Potrivit celor implicaţi în această acţiune, “Clubul Artelor Vizuale” reprezintă un concept de promovare culturală, cu accent pe artele vizuale într-un spaţiu neconvenţional. Activităţile care vor fi promovate în acest spaţiu sunt: expoziţii de artă fotografică, organizarea de întâlniri cu regizori, actori, critici, scenarişti din lumea filmului românesc, în cadrul unui ciclu de prezentări “Istoria cinematografiei româneşti”.

O altă preocupare a Clubului este atragerea copiilor spre artă şi în acest sens va fi iniţiat proiectul “Prichindel cinefil” şi “Prichindel fotograf”. “Bucovina – spaţiu european” se va materializa prin promovarea minorităţilor din acest areal multicultural, cu accent pe artele vizuale.


Intră acum și în grupul de