La Primarie, in costume populare


Intră acum și în grupul de

Purtarea costumelor populare din Bucovina la serviciu în a treia zi de Paşti a devenit deja o tradiţie pentru angajaţii Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc. Potrivit edilului-şef câmpulungean, Gabriel Constantin Şerban, este al cincilea an de când în a treia zi de Paşte, salariaţii Primăriei vin la serviciu îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale zonei, în cadrul unei acţiuni privind păstrarea tradiţiilor din Bucovina. „A devenit o tradiţie în rândul colegilor mei ca în prima zi de muncă după Sărbătorile Pascale să venim la serviciu purtând cu mândrie tradiţionalul costum bucovinean”, a declarat Şerban, care la rândul său a purtat un costum popular din zonă cu bundiţă (vestă) brodată cu modele locale şi ornată cu blană de jder.

El a spus că de fiecare dată, după Sărbătorile de Paşte portul ţinutei tradiţionale din zonă întregeşte atmosfera de sărbătoare şi buna dispoziţie caracteristică acestor zile şi oferă şi o notă aparte în relaţiile cu publicul. „Vrem să transmitem un mesaj că administraţia din Câmpulung Moldovenesc îşi doreşte să păstreze tradiţiile”, a subliniat primarul.

Totodată, la Casa de Cultură din localitate a fost organizat şi un spectacol de muzică populara cu ocazia lansării albumului „Sunt fată din Câmpulung” al solistei Cornelia Ştefan, printre invitaţii acesteia fiind Celina Gherghelaş, Alexandru Recolciuc şi Liliana Savin.

Platoul central din Câmpulung a fost animat până seara târziu de cântec, joc şi voie-bună.


Intră acum și în grupul de