Gheorghe Flutur anunță, în premieră, că a fost prezentată o primă variantă de traseu pentru Autostrada Nordului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că firmele care realizează studiile de fezabilitate pentru Autostrada Nordului au prezentat o primă variantă de traseu.

El a spus că Autostrada Nordului începe din centura ocolitoare a municipiului Suceava spre Sfântu Ilie, unde se prevede un nod și merge de la Sf. Ilie spre Moara prin apropierea depozitului ecologic de deșeuri spre Vornicenii Mici, Lucăcești, Măzănăiești, Berchișești, Capu Codrului și ajunge în zona intersecției cu sensul giratoriu de la Păltinoasa și de ocolește orașul Gura Humorului prin Lunca Boilor, parlalel cu râul Moldovei și se iese la Bucșoia.

„E un traseu foarte interesant”, a precizat Flutur.

De la Frasin la Molid traseul este mai ușor, a menționat președintele CJ Suceava care a adăugat că traseul este mai complicat în zona Vama-Prisaca Dornei, fiind prezentată o variantă prin munte cu ieșire în apropiere de Colegiul Național Militar din Câmpulung Moldovenesc după care iese la Pojorâta, iar apoi la Valea Putnei-Pasul Mestecăniș este o discuție mai amplă și se ia în calcul  să se meargă pe un traseu apropiat de magistrala de gaz metan spre Vatra Dornei.

„E o primă variantă de traseu pentru acest drum de mare viteză. Eu sunt optimist. Am scos la licitație centura de la Gura Humorului care este parte a acestui drum și să o facem noi ca să câștigăm timp”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că această autostradă nu se încadrează la finanțare prin PNRR, dar a menționat că sunt și alte fonduri europene și că va obține și consideră că se vor găsi niște bani și pentru zona Bucovinei.


Intră acum și în grupul de