Senatorul PNL Daniel Cadariu: Autostrada A7 Ploiești – Buzău prinde contur! Guvernul a aprobat proiectul, iar licitația pentru construcție va fi lansată pana la finalul lunii Mai


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Dan Cadariu a salutat, joi, eforturile pe care autoritățile centrale le fac pentru a da în execuție, într-un interval cât mai scurt de timp, autostrada A7.

„Autostrada A7 sau – Coloana Vertebrală a Moldovei – reprezintă cel mai mare si avansat proiect de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. Tronsonul Ploiești – Buzău presupune a avea aproape 63 de kilometri de autostradă, cuprinzand 6 noduri rutiere, 42 de poduri si viaducte, 159 de hectare de perdele forestiere si 4 parcări special amenajate și securizate, cu infrastructura specifică pentru vehiculele electrice. Astfel, Autostrada A7 va prelua traficul de pe DN2/E85, drum care, in momentul actual, este cel mai periculos drum, referitor la accidente, din România”, a precizat senatorul liberal în cursul zilei.

El a ținut să amintească și faptul că în urma discutiilor cu Ministerul Transporturilor și CNAIR reiese că proiectul Autostrăzii A7 este un proiect de “noua generație, unde toată partea de proiectare este pusa la punct înainte de licitația pentru execuție. Astfel, cu toate avizele la zi, lucrarile în teren vor începe imediat dupa încheierea contractului de execuție”

Reamintim că lucrarile din tronsonul Ploiesti – Buzau se vor împarți în trei loturi:

1.            A3 (Dumbrava) – DJ100C (Mizil)

2.            DJ100C (Mizil) – DJ203G (Spătaru)

3.            DJ203G (Spătaru) – DN2B (Buzău)

”Tot în urma discutiilor am aflat că tronsoanele Paşcani – Suceava (61 Km) si Suceava – Siret (59 Km) înca sunt în stadiul de efectuare al Studiului de Fezabilitate şi realizarea proiectelor tehnice, însa se estimeaza ca finalizarea studiilor pentru aceste tronsoane să se faca pană în luna Iunie a anului 2022”, a conchis senatorul Dan Cadariu.


Intră acum și în grupul de