Gheorghe Flutur anunță că sunt mai multe variante pentru sediul Facultății de Medicină în curtea Spitalului Județean Suceava: Eu am toată deschiderea să găsim soluția cea mai bună


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina că este convins că va fi găsită cea mai bună soluție pentru construirea sediului Facultății de Medicină în apropierea Spitalului Județean Suceava.

El a spus că a rugat conducerea SJU Suceava să caute un teren pentru această facultate în incinta unității spitalicești.

„Dacă tot facem un efort, această facultate trebuie să fie în curtea Spitalului Județean și aproape de celelalte clădiri ale Universității „Ștefan cel Mare””, a spus Flutur.

El a menționat că în cursul zilei de joi arhitectul șef al județului împreună cu managerul SJU Suceava au vizionat terenul din zonă și că sunt deja câteva variante de lucru.

„Eu am toată deschiderea să găsim soluția cea mai bună”, a declarat președintele CJ Suceava.

Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că l-a asigurat pe rectorul USV, Valentin Popa, că va fi găsit terenul așa cum a fost tranferat terenul pe care astăzi este corpul E al USV.

„L-am asigurat și pe domnul rector Popa că așa cum Gheorghe Flutur când era director la Direcția Silvică în 1997-1998 și am semnat de am transferat terenul de la Direcția Silvică la Universitate pentru a face corpul E, vom găsi și acum un loc să facem Facultatea de Medicină”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai declarat că își dorește ca Spitalul Județean Suceava să devină foarte repede un spital clinic universitar, iar fără Facultate de Medicină așa ceva nu este posibil.

„Am văzut că și Universitatea vrea. Dacă și noi vrem și ei vor, atunci categoric vom găsi o soluție”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de