Chef Cătălin Scărlătescu va găti pentru suceveni în luna august la Târgul Meșterilor Populari și la evenimentul de tip medieval


Intră acum și în grupul de

Doar două evenimente majore se vor organiza în luna august în Suceava a anunțat, miercuri, Emil Ursu, managerul Muzeului Național al Bucovinei, iar capul de afiș va fi, în mod surprinzător, un star TV central, chef Cătălin Scărlătescu.

Invitat la emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina, directorul Muzeului Național al Bucovinei a declarat că începând cu luna august, în weekendul 6-8 august, la Muzeul Satului Bucovinean se va organiza evenimentul „Lume, lume, hai la târg!”, respetiv Târgul meșterilor populari, un eveniment consacrat la Suceava.

Ursu a spus că acest târg va fi organizat într-un format de criză.

„El va avea toate elementele celorlalte ediții, adică meșteri populari, colecționari, spectacole folclorice, însă nu vom mai chema nume foarte importante pe partea de spectacol”, a menționat director MNB.

Emil Ursu a precizat că elementul de atractivitate și noutate îl va reprezenta de data aceasta chef-ul Cătălin Scărlătescu, care timp de trei zile, le va găti sucevenilor, mâncare tradițională românească.

În următorul weekend, 13-15 august se va organiza un eveniment de tip medieval.

Emil Ursu a precizat că nu se poate spune că va fi organizat Festivalul de Artă Medievală, deoarece acest festival, are o rețetă clasică, începând cu parada și terminând cu ceea ce se întâmplă în Cetatea de Scaun.

„Anul acesta am gândit un eveniment care este adresat publicului de toate vârstele, dar în special publicului foarte tânăr și tânăr. Vom avea teatru pentru copii, tot felul de elemente de atractivitate pentru aceștia. Vor fi trupe prezente, o expoziție de tabere militare, bineînțeles se vor putea face fotografii cu armele și așa mai departe. Cei mici vor avea acces la lecții de dans, sau dresură cu păsări de pradă, sau plimbări cu caii în șanțul de apărare”, a declarat managerul Muzeului Național al Bucovinei.

Și în cazul acestui eveniment, pionul principal va fi tot chef Cătălin Scărlătescu, care de data aceasta, va găti sucevenilor, în parcul Cetății, mâncare medievală.

Întrebat de ce a fost ales Chef Scărlătescu, pentru cele două evenimente, Emil Ursu, a ținut să precizeze că motivul este unul foarte simplu:  ” Este o vedetă, este un chef bucătar foarte apreciat. Poate nu este frumos ce spun, dar este real, una este să îl inviți pe Ion Caramitru să recite din Eminescu și alta este să inviți pe altcineva, mai puțin cunoscut să facă același lucru”.

De asemenea, cei prezenți vor mai putea viziona piesa de teatru ”Apus de Soare” în distribuția Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, dar și un concert pe zidurile Cetății de Scaun cu trupa Hara.

„Eu fac o invitație în a vizita toate muzeele și obiectivele Muzeul Național al Bucovinei. Până la urmă ele sunt memoria acestor locuri și sunt memoria dumneavoastră”, a conchis Emil Ursu. 


Intră acum și în grupul de