Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: Rectorul USV a agreat soluția propusă pentru sediul Facultății de Medicină


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că terenul identificat de Consiliul Județean Suceava împreună cu conducerea Spitalului Județean Suceava în curtea spitalului pentru a fi construit sediul Facultății de Medicină al USV a fost agreat de conducerea USV.

„Domnul rector a agreat soluția propusă de noi, cea din apropiera Stației de Salvare”, a spus Niculai Barbă.

El a spus că pe lângă cei circa 1.700 de mp pe care îi oferă CJ Suceava pentru sediul Facultății de Medicină ar mai fi necesară o suprafață de circa 1000 de mp pentru ca facultatea să aibă ieșire la stradă.

https://youtu.be/N3h9XN3Wl6A

„Nu ar  fi frumos ca Facultatea de Medicină să aibă acces direct din stradă? Acest lucru ar presupune ca o fâșie de teren aferentă Străzii Scurte să completeze suprafața de teren pe care o acordăm noi acolo”, a spus Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a menționat că terenul este al statului și ar fi nevoie de circa 1000 de mp care ar completa cei 17 ari pe care îi acordă CJ Suceava.

„Noi ne dorim înființarea Facultății de Medicină pentru că ne gândim și la înființarea Spitalului Clinic de Urgență care ar aduce un plus pacienților spitalului”, a mai spus Barbă.


Intră acum și în grupul de