Autoritățile județene sucevene vor să crească atractivitatea SJU Suceava pentru medici și să le asigure, pe lângă dotări de top sau locuințe de serviciu și cadrul în care să-și dezvolte pasiunile. Niculai Barbă: Știu că sunt medici care ar putea să înființeze o formație de rock


Intră acum și în grupul de

Autoritățile județene sucevene doresc să asigure un climat cât mai plăcut pentru medicii din Spitalul Județean Suceava și, pe lângă dotările medicale de top necesare unui act medical de calitate, sau asigurarea unei locuințe de serviciu, intenționează să le ofere cadrul în care să-și dezvolte pasiunile.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, coordonator al activității SJU Suceava, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că are semnale în aceste zile că Spitalul Județean de Urgență Suceava este tot mai atractiv pentru medici.

„Am avut o discuție cu domnul doctor Siriopol care vine de la Iași și acum este directorul medical al spitalului care spunea că știe de la colegii săi că se știe în toată țara că SJU Suceava este un spital de top, fiind peste multe spitale din centre universitare mari, ca dotare”, a spus Barbă.

El a menționat că în ultima perioadă au venit și medici recunoscuți în breaslă și că sunt mai mulți medici care ar dori să vină la Suceava, atât medici cu experiență, cât și medici tineri, inclusiv rezidenți.

Potrivit lui Barbă unul dintre motivele pentru care medicii își doresc să activeze la SJU Suceava este dotarea.

„Un medic care dorește să-și facă o carieră alege un spital cu o anumită dotare, iar SJU Suceava o are, nu doar clădiri ci și echipamente”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a arătat că deschiderea pe care CJ Suceava o are pentru achiziția de echipamente medicale pentru SJU Suceava este recunoscută și că, de la solicitare până la achiziție nu trec mai mult de două luni.

„Se face o analiză. Conducerea spitalului consideră că este oportun să se achiziționeze un echipament, iar Consiliul Județean aprobă întotdeauna solicitările pe care le-a primit”, a spus Barbă.

Un alt factor care face din SJU Suceava un spital atractiv pentru medici este că au început să vină medici din ce în ce mai buni, iar un alt medic dorește să lucreze cu un doctor cu experiență care să poată rezolva cazuri mai dificile.

Mai mult, el a spus că din toamnă va fi dat în folosință și blocul ANL cu apartamente de serviciu pentru personalul medical unde sunt 30 de apartamente din care 20 cu trei camere.

Totodată, Niculai Barbă a spus că autoritățile județene se gândesc să sprijine medicii și dincolo de profesiune de medic și să e asigure și cadrul în care medicii să poată să dezvolte activități care țin de pasiunile lor.

„Poate sunt medici care au ca pasiune să picteze, alții să dorească să cânte într-un grup. Am vorbit și cu dr. Siriopol să vedem care sunt pasiunile medicilor și încercăm să le asigurăm cadrul să se manifeste. Este un lucru important pentru că nu poți să fii toată ziua în spital. Ar putea fi vorba de teatru, ar putea să expună cei care au ca pasiune pictura. Știu că sunt medici care ar putea să înființeze o formație de rock”, a spus Barbă.

El a concluzionat că SJU Suceava este un spital care este atractiv pentru medici din toate punctele de vedere ceea ce va fi un avantaj pentru pacienții care se adresează acestei unități spitalicești.


Intră acum și în grupul de