Comisarul șef Ionuț Epureanu: Există o tendință de a scoate telefonul și a filma și când un polițist bea o cafea în restaurant pentru că orice uniformă pe o rețea de socializare strânge comentarii și like-uri


Intră acum și în grupul de

Comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu, este de părere că modul în care se comportă cetățenii atunci când văd un polițist, fie într-un restaurant, fie pe o rețea de socializare ar trebui schimbat și ar trebuie acordată o mai multă atenției acestui aspect, fără să se raporteze doar cu ură și dispreț pentru  cel în uniformă.

„Îmi doresc ca, atunci când văd un polițist,  intrând în uniformă de poliție, într-un restaurant, să bea o apă minerală sau o cafea, să nu ai tendința neapărat să scoți telefonul să-l pozezi, să îl filmezi. La ora actuală, orice uniformă pe o rețea de socializare, strânge comentarii, multe like-uri și mult ură. Ura aceasta poate fi privită în perioada asta ca un concept social”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al Poliției Județene Suceava, în emisiunea Exclusiv la miezul zilei, de la News Bucovina.

De asemenea el consideră că oamenii ar trebui să se bucure atunci când văd prin preajmă polițiști.

„M-aș bucura ca omul să aibă o altă atitudine, să se bucure că vede un polițist, în sensul că dacă omul acesta(polițistul n.r.) este pe aici, clar că cel puțin zece minute, este o zonă sigură într-un fel sau altul. Omul este ok, este în uniformă, bea o cafea, o bea din banii mei, de contribuabil, îi plătesc salariul, dar are și el un moment de respiro”, a completat comisarul șef.

El spus că oamenii ar trebuie să fie mai ponderați și să nu aplice imediat etichete față de polițiști subliniid că dacă sunt situații care trebui cercetate să îi lase pe cei cu atribuții în acest sens să ancheteze.

„Cu siguranță, dacă un polițist greșește, exista o unitate de parchet pentru el. Dosarul penal prezintă aceeași pedeapsă, chiar și mai mare pentru că vorbim de circumstanțe agravante pentru un om al legii” a declarat Ionuț Epureanu.

”Am observat, în multe situații s-a ajuns ca actul de justiție să ni-l facem prin prisma propriilor percepții, să aplicăm etichete, să aplicăm vinovații și nu doar cu privire la polițiști , ci în general”, a concluzionat comisarul șef Ionuț Epureanu.


Intră acum și în grupul de