VIDEO//Angelica Flutur: Se simte nevoia tot mai mare de spectacole și de promovare a culturii tradiționale. Din păcate în județul nostru spectacolele nu se mai fac cu televiziune, cu oameni de calitate și îmi pare rău


Intră acum și în grupul de

Îndrăgita artistă de muzică populară, Angelica Flutur, a mărturisit, luni,  la Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina, că în județul Suceava  se simte nevoia tot mai mare de spectacole și de promovare a culturii tradiționale.

„Din păcate, spectacolele în județul nostru nu  se mai fac, cu televiziune, cu oameni de calitate și îmi pare rău. Bucovina este totuși Bucovina.  Când spui Bucovina, te gândești clar la mănăstiri, după te gândești la partea culturală: folclorul, tradițiile, muzică  și costumele populare”, a declarat artista.

Angelica Flutur, a dat exemplu Sibiul, acolo unde  Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” organizează frecvent spectacole.

„Mă uit la Sibiu câte festivaluri frumoase fac. Nu e uşor,  sunt convinsă că sunt niște cheltuieli mari, dar totuși vorbim de Bucovina și ar trebui să iasă în față și cu lucrul acesta. Prin ce ieși tu în fața, dacă nu prin festivaluri sau un concurs mare?”, a declarat Angelica.

„Avem exemple în județul nostru unde se fac festivaluri foarte frumoase. Îmi vine un exemplu acum în cap și anume Festivalul de la Ciocănești. Avem acolo o desfășurare de forțe extraordinară și mă bucur din suflet că au, nu au, oamenii încearcă, toți cei din comunitate de luptă să facă în fiecare an câte ceva. Mai puțin anul trecut, când știm că nu s-a putut”, a completat artista.

”Noi ne mai întâlnim cu oamenii la evenimente private, dar nu se compară cu spectacolele. Acolo te duci, te vede publicul, ai în față, două- trei mii de oameni, este foarte frumos. Te simți cu adevărat artist”, a conchis Angelica Flutur.


Intră acum și în grupul de