CJ Suceava va analiza necesitatea unor restructurări la Centrul Cultural Bucovina. Niculai Barbă: În luarea unor decizii nu ne putem raporta doar la numărul de angajați, ci și la activitatea pe care aceștia o desfășoară


Intră acum și în grupul de

Necesitatea unor disponibilizări în cadrul Centrului Cultural Bucovina și identificarea unor soluții care să nu conducă la reduceri de personal, ar urma să fie discutate și analizate în următoarea ședință de Consiliu Județean, a transmis Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

”Am primit multe întrebări cu privire la necesitatea unor reduceri de personal la Centrul Cultural Bucovina. Însă noi ne-am gândit să creăm și să organizăm cât mai multe evenimente, astfel încât toți angajații să aibă activități în care să fie implicați și să nu punem în discuție o restructurare cu reducere de personal”, a declarat Niculai Barbă.

Dat fiind faptul că domeniile de activitate pe care le cuprinde această instituție sunt foarte diverse, Niculai Barbă este de părere că, în luarea unor decizii cu privire la acest subiect, nu se poate raporta doar la numărul de angajați, ci și la activitatea pe care aceștia o desfășoară.

”Are Centrul Cultural Bucovina mulți sau puțini angajați? Asta nu putem spune noi. Nu ne putem raporta doar la număr, ci contează activitatea pe care o desfășoară. La Centrul Cultural Bucovina avem de la teatru de păpuși, la activitatea de organizare, coordonare, valorificare și sprijin acordat meșterilor populari. Să nu uităm că avem și Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu” și de Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu”, a transmis vicepreședintele CJ Suceava.

Cu privire la Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu” și la Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” în următoarea ședință de Consiliu Județean se vor propune o serie de ajustări în ceea ce privește organizarea acestora.

”În acest sens, în prima ședință de Consiliu Județean vom avea o serie de ajustări în ceea ce privește organizarea Școlii Populare de Artă ”Ion Irimescu” și a Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu”, dar eu repet, cred că putem gândi împreună evenimente la care aceștia să participe. Avem artiști, printre aceștia și tineri care au venit și e păcat să îi pierdem. Sunt proiecte în continuare de coordonare a meșterilor populari pe tot ce înseamnă tradiții și noi dorim să stimulăm aceste activități, să se păstreze, încercăm să tezaurizăm aceste activități și prin urmare este nevoie de oameni. Asta înseamnă că trebuie lucrat la management, în așa fel încât să avem cât mai multe proiecte și activități”, a declarat Neculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de