VIDEO//Prefectul Alexandru Moldovan, îngrijorat de rata mică de vaccinare în cadrul ISU, Poliție și Jandarmi și spune că responsabili din DSP și Spitalul Județean vor discuta cu ei pentru a-i convinge de beneficiile vaccinării


Intră acum și în grupul de

Prefectul de  Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, că își dorește o campanie de informare transparentă și corectă în rândul populației județului Suceava cu privire la rata de vaccinare din instituțiile publice locale și județene.

„Această campanie de informare pe care mi-o doresc trebuie să fie transparentă și corectă în rândul populației și trebuie să înceapă cu în primul rând cu noi, cei care punem în aplicare acte administrative, care transpunem legislația la nivelul județului, care gestionăm prin atributele legale și constituționale pe care le avem să gestionăm anumite chestiunii care țin de sănătatea publică și atunci am fost foarte hotărât și ferm”, a declarat Alexandru Moldovan, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

Prefectul județului Suceava, a subliniat faptul că în perioada care urmează este nevoie de  claritate, disciplină, unitate și cooperare loială instituțională și că atunci mesajul pe care îl vor transmite cetățenilor cei care pun în aplicare acte administrative va fi receptat altfel.

„Este esențial să arătăm de asemenea rata de vaccinare din spitalele din județ, atât din sectorul public cât și privat, implicate în gestionarea pandemiei pentru că la nivelul opiniei publice din Suceava sunt tot felul de discuții cu privire la faptul că medicii din Suceava nu sunt vaccinați. Din datele pe care le-am comunicat ne arată că la nivelul cadrelor medicale din județ, rata de vaccinare este de peste 82% ”, a spus Moldovan.

Prefectul  a făcut referire și la instituțiile publice județene, amintind de rata de vaccinare de la DSP Suceava are a crescut de la 70% la 75%.

Rata scăzută de vaccinare a personalului din structurile MAI reprezintă o îngrijorare pentru prefect.

„Ce ne îngrijorează și am văzut că a suscitat un număr mare de comentarii în mediul online, este rata de vaccinare din structurile MAI și aici mă refer la ISU, IPJ și IJJ. În cazul acestora am convenit cu cei responsabili de la DSP, de la Spitalul Județean Suceava și de la USV, ca în perioada următoare să meargă specialiștii să discute la nivelul acestor structuri, astfel încât să răspundă unor temeri și să înțeleagă care sunt beneficiile vaccinării”, a declarat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de