Somnorosii harbuzari, pe acoperisuri se aduna…


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, pe adresa redacţiei NewsBucovina.ro a ajuns o fotografie, trimisă de unul dintre cititorii noştri şi intitulată, sugestiv, “Civilizaţie în piaţa centrală din municipiu”.

Fotografia îi înfăţişează pe doi dintre vânzătorii de pepeni, care şi-au amplasat taraba la una dintre intrările lăturalnice din piaţa centrală a Sucevei. În timp ce unul dintre ei citeşte liniştit ziarul, protejat fiind de acoperişul improvizat al chioşcului, celălalt “păzeşte” pepenii de hoţi, tocmai de pe acoperişul pieţei. În imagine apare şi un alt coleg de breaslă al celor doi, care priveşte cu invidie la pepenii vecinului.

Şi, ca şederea să fie cât mai uşoară, personajul nostru şi-a improvizat un dormitor direct pe acoperiş. Cum era de aşteptat, conform mentalităţii şi spiritului neaoş, individul s-a hotărât să tragă un pui de somn, după ce, în prealabil, s-a asigurat că prin zonă nu e nici urmă de hoţi şi că marfa destinată vânzării, harbujii în acest caz, este în siguranţă.

Privind fotografia, cu siguranţă toată lumea se întreabă, de unde atâta oboseală la harbuzarul nostru. Pesemne că acesta a fost în tura de noapte şi a făcut schimb cu colegul care, odihnit, a fost imortalizat de cititorul nostru în momentul în care citea ziarul pentru a afla ultimele noutăţi, pe care probabil le-a pierdut tot în timp ce dormea pe salteaua cocoţată pe acoperişul pieţei centrale.

Fotografia dovedeşte că munca de harbuzar nu e deloc uşoară şi că vânzătorii sunt nevoiţi să lucreze în schimburi şi să se odihnească pe unde apucă, alegând locuri mai mult decât inedite pentru a trage un pui de somn.

Sperăm doar că somnorosul nostru nu se afla în acel moment pe acoperiş din cu totul alte motive, că nu trece printr-un impas sentimental, că nu are o soţie geloasă, care, din această pricină, să-i fi mutat dormitorul la locul de muncă.


Intră acum și în grupul de