Deschiderea scolii, prilej de etalare a celor mai nonconformiste tinute la liceu


Intră acum și în grupul de

Platforme de ultimă fiţă, haine bine alese şi machiaj strident, etalate de tinerele eleve de liceu în prima zi de şcoală la Suceava.
Dacă altădată uniforma şcolară şi ecusonul reprezentau două elemente particulare pentru a distinge un elev, astăzi uniforma s-a transformat într-o noţiune abstractă, ruşinos de purtat.

Mărturie stau elevele câtorva licee sucevene, care astăzi au purtat ţinute impresionante potrivite mai cu seamă pentru o seară de club. Nu le-a lipsit rujul strident, dar nici fustele exagerat de scurte sau decolteurile mult prea decupate.

Mai grav este că băieţii adoptă o ţinută din ce în ce mai efeminată, cu blugi exagerat de strâmţi, etalând coafuri care pot stârni invidia domnişoarelor, deoarece sunt mult prea studiate, fixate cu spumă şi bine întinse cu placa.

Fetele cred că moda reprezintă un element foarte important în desfăşurarea unei zile normale la şcoală, recunoscând că se află într-o permanentă competiţie cu colegele de clasa.

Desigur, o fiţă şi mai mare este să vii la şcoală cu maşina, lucru care se practică din ce în ce mai des în judeţul Suceava, “moda” aceasta fiind probabil preluată de la capitală. Până la urmă, maşina poate reprezenta un mijloc de locomoţie, însă se pune accent pe marcă şi pe caii putere deţinuţi.

Nici cei mai mici nu fac excepţie, deoarece nici ei nu poartă uniformă, desi învaţă la şcoli cu prestigiu din judeţ. Fete de clasa a VII-a şi a VIII-a poartă în prima zi de şcoală ţinute lejere, adidaşi şi blugi, prezentând o atitudine ştrengărească, unele cu aspect neîngrijit, codiţele rasta nemaifiind o noutate.

Nu putem vorbi încă de rezultatele şcolare pe care elevii “trendy” le vor avea la învăţătură, însă am auzit o părere interesantă venită din partea unui elev de gimnaziu care spunea că “Româna înseamnă asasinare, prin urmare nu mi-am făcut tema pe vacanţă”.

Cu sau fără ţinute extravagante, astăzi, 13 septembrie şcoala a început pentru toată lumea.


Intră acum și în grupul de