Suceava nu are suficiente spatii de joaca pentru copii


Intră acum și în grupul de

Mămicile din municipiul Suceava se arată foarte revoltate din cauza faptului că nu există suficiente spaţii de joacă în aer liber pentru cei mici.

Mamele sunt consternate de faptul că, cel puţin în zona centrală, nu există decât un singur parc în care sunt amplasate utilaje pentru joacă (scrânciob, tobogan, balansoar). “În afară de parcul de la Universitate, nu există un alt loc în care îţi poţi duce copilul. O altă problemă apare pe timpul iernii, când nu putem sta mai mult de ora 18.00 acolo deoarece se întunecă, iar spaţiul de joacă este foarte slab luminat”, a declarat o tânără mămică.

Din acest motiv, din ce în ce mai multe mămici preferă să îşi ducă copii în spaţiile de joacă special amenajate în diferite locaţii din Suceava, în spaţii închise, acolo unde contra unei sume de bani, micuţii se pot juca liniştiţi sub supravegherea a două sau chiar trei persoane. Tot în aceste locaţii mulţi părinţi preferă să le facă cadou micuţilor cu vârsta sub 10 ani, o petrecere aniversară însufleţită de jocuri distractive, baloane şi voie bună.

Astfel, petrecerile organizate de luni până joi în intervalul orar 11.00 – 17.00 au tariful de 5 lei/oră pentru fiecare invitat, 8 lei/ora pentru fiecare invitat de luni până vineri, sau 10 lei/oră în zilele de sâmbătă şi duminică, preţurile fiind diferite în funcţie de locaţia aleasă.

Închirierea spaţiului se face pentru 2 ore, copii beneficiind de un loc de joacă special amenajat pentru ei, un spaţiu pentru părinţi şi pentru alţi invitaţi, personal specializat, jocuri, concursuri cu premii pe durata petrecerii. Părinţii sunt încântaţi de aceste locuri deoarece micutii lor sunt vrăjiţi de maşina de făcut baloane din săpun, de costumele tematice, de şedinţa de face-painting la care pot participa şi părinţii, fiind motivaţi cu diplome de participare într-un ambient plăcut, pe un fond sonor stabilit în funcţie de preferinţele invitaţilor.

Mămicile scapă şi de grija mâncării, deoarece firma organizatoare pune la dispoziţia invitaţilor meniuri ce cuprind aperitive, sandwitch-uri, pizza sau torturi la comandă contracost, alături de servicii suplimentare care includ prestaţia unor animatori (Clown, Prinţesă, Albă ca Zăpada, Vrăjitoare, Iepuraş), balon mare umplut cu minibaloane, şampanie pentru copii, artificii, turn de confeti, covor de baloane multicolore, trompete şi coifuri.

Deşi preţurile serviciilor prestate într-o astfel de locaţie nu sunt atât de mici, părinţii preferă să îşi ducă copii în astfel de locuri închise, ca soluţie alternativă la lipsa unui loc de joacă amenajat în parc, având mulţumirea că îi văd pe cei mici fericiţi după program.

Joaca în aer liber este totuşi mult mai sănătoasă pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, de aceea conducerea municipalităţii ar trebui să ia atitudine în acest sens.


Intră acum și în grupul de