VIDEO//Protest la Bălcăuți: Localnicii au blocat drumul ca să nu mai permită accesul TIR-urilor dinspre și spre Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Un protest față de faptul că TIR-urile care circulă spre și dinspre Vama Siret au fost deviate pe drumul județean a fost organizat, joi, la Bălcăuți.

Un localnic, Ilie Homeniuc, a blocat drumul cu un autovehicul transporter, fiind susținut de circa 100 de concetățeni.

Aceasta a declarat pentru News Bucovina că a făcut acest protest pentru că nu mai suportă acest calvar de patru luni.

„Toate TIR-urile au fost deviate pe drumul județean deși există restricție e 7,5 tone. De patru luni de zile guvernanții noștri fac parcări, deviază traficul”, a spus Humeniuc adăugând că TIR-urile trebuie să circule pe drumul european.

„Să devieze traficul mic pe drum județean. Nicidecum să ne trezim cu 40-60 de tone care trec pe aici”, a a spus inițiatorul protestului.

El a menționat că podurile de pe acest drum județean nu rezistă la mai mult de 7,5 tone.

Humeniuc a arătat că protestul spontan a durat circa o jumătate de oră, iar pe urmă s-a dat drumul la circulație.

Inițiatorul protestului a mai spus că polițiștii care au fost la fața locului au promis că nu vor mai permite TIR-urilor să meargă pe drumul județean.

„Dacă nu, atunci blocăm din nou. O să scot un utilaj greu și atunci o să treacă numai salvările și oamenii cu mașini mici”, a spus Humeniuc.

El a menționat că nu-i este frică să facă un astfel de protest pentru că nu se mai poate.

„Pur și simplu nu mai avem liniște. De patru luni de zile avem stres. E ceva infernal și nu mai știm ce să facem”, a spus Homeniuc.


Intră acum și în grupul de