Petrisor are nevoie de ajutorul dvs. pentru a putea respira normal!


Intră acum și în grupul de

La vârsta când alţi copii se manifestă energic alergând, jucând “prinsa” cu alţi copii sau practicând deja un sport, la doar şase ani, Petru Sorin Rusu se confruntă cu imposibilitatea de a face toate aceste lucruri simple, fireşti pentru un copil de vârsta lui, din cauza mai multor afecţiuni care, în timp, i-au afectat grav plămânii şi inima. Băiatul se confruntă cu grave probleme de respiraţie şi cu o imunitate a organismului extrem de scăzută.

Problemele celui mic au devenit vizibile în urma unor analize pe care le-a făcut la vârsta de 2 ani, când în organism i s-au descoperit un număr ridicat de leucocite, lucru care semnala clar o infecţie. Mama copilului, Daniela Suzana Rusu a sesizat în prima fază respiraţia greoaie a micuţului şi nasul permanent înfundat. „Iniţial medicul mi-a spus că ar fi vorba de polipi, însă după rezultatul analizelor am început să îmi fac mari griji”, povesteşte afectată mama lui Petrişor, cum îl alintă ea.

În timp, lucrurile s-au agravat, mai ales că seria de antibiotice pe care copilul a luat-o conştiincios nu i-a ameliorat aproape deloc starea de sănătate. Astfel că după vârsta de doi ani au urmat multimple infecţii respiratorii, răceli repetate, chiar şi pe timpul verii. Micuţ fiind i s-au sensibilizat căile respiratorii, lucru care a dus în aceşti ani la frecvente blocaje respiratorii. În urmă cu doi ani, a fost diagnosticat şi cu astm bronşic.

Ultimele investigaţii i-a purtat pe mamă şi pe copil la Bucureşti, la Institutul Naţional de Pneumofiziologie „Marius Nasta”, unde medicul pediatru pneumolog a constatat bronşiectazii la nivelul ambilor plămâni. Aici a primit 3 diagnostice cutremurătoare pentru un copil de doar 6 ani : Bronşectazie pulmonară acutizată, Sinuzită maxilară şi Bronşiectazii supurate suprainfectate cu Pioceanic.

Mamă singură, Daniela Suzana Rusu luptă din răsputeri pentru a-şi salva copilul. Momentan, se află la al doilea “concediu de îngrijire a copilului bolnav” care se acordă mamei timp de un an, având un venit mai mult decât modest pentru întreţinerea, medicamentele lui Petrişor şi deplasările la Bucureşti. “Mi se rupe sufletul când văd că nu poate respira normal. Tuşeşte noaptea şi se îneacă. Am câteva zile de când nu dorm, stau şi îl supraveghez constant, deoarece medicul mi-a zis că există posibilitatea de a se sufoca prin somn. Mă doare când văd cât se chinuie ca să poată să respire…”, ne-a împărtăşit, afectată, Daniela Rusu.

Şi mai grav este faptul că imunitatea scăzută din corpul micuţului, măcinată constant şi de antibioticele pe care trebuie să le ia, atât pastile, cât şi injecţii, a afectat în timp şi inima copilului, fiind diagnosticat cu Insuficienţă aortică gradul I şi cu Insuficienţă mitrală gadul II.

Medicul de la Bucureşti propune ca ultimă şansă de vindecare operaţia, însă în continuare micuţului îi sunt recomandate alte şi alte invesigaţii.

Pentru ca acestea să poată fi făcute, NewsBucovina.ro face un apel umanitar către sucevenii cu suflet mare şi cu posibilităţi financiare pentru a-l ajuta pe micuţul Petru Sorin Rusu să continue aceste investigaţii în străinătate.

Petrişor este un copil foarte isteţ şi talentat, care frecventează cu plăcere, atunci când starea de sănătate îi permite, cercurile de Radio, Informatică şi Teatru de la Palatul Copiilor Suceava, loc în care este foarte îndrăgit şi în care şi-a făcut mulţi prieteni.

Cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor copilului, o pot face donând o sumă, cât de mică, în contul deschis de mamă la Banca Comercială Română (BCR) filiala Suceava:

Cod IBAN: RO34RNCB0244036925780001.


Intră acum și în grupul de