Vicepreședinte al organizației județene PSD Suceava: Cel mai probabil, candidatul PSD la președinția CJ Suceava va fi președintele organizației. Acesta va fi un bun manager cu o bună susținere în rândul electoratului


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele organizației județene PSD Suceava Dan Ioan Cușnir a declarat pentru News Bucovina că la funcția de primar al Sucevei candidatul va fi Vasile Rîmbu, noul președinte interimar al organizației municipale PSD Suceava, iar candidatul pentru Consiliul Județean Suceava va fi liderul organizației județene PSD Suceava care va avea calitățile cerute de ocuparea acestui post.

„Eu cred că sunt de mult apuse vremurile când cineva, fie el și președinte de organizație județeană, poate pune un candidat. Un candidat apare ca urmare a unor măsurători, a unor sondaje. Povestea asta că președintele organizației județene pune un candidat eu zic că este de mult apusă. Poate mergea pe vremea lui Dragnea, pe vremea lui Dăncilă. Acum nu mai merge. Acum e pe măsurători”, a spus Cușnir.

El a explicat că pentru un candidat e nevoie să se îmbine două aspecte, respectiv un specialist cu calități de manager și de leadership și care să fie bine poziționat și în măsurători.

„Persoana care va îndeplini aceste două aspecte va fi candidatul pentru președinte de Consiliu Județean. Degeaba pui pe cineva care stă bine în sondaje, dar care nu se pricepe la management și leadership, dar în același timp degeaba pui un bun manager să candideze dacă nu stă bine în sondaje”, a spus Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean a subliniat că la organizația municipală a fost identificată persoana care întrunește aceste calități, respectiv Vasile Rîmbu, care este și noul președinte interimar al organizației după ce el i-a cedat locul.

În ceea ce privește candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Cușnir spune că el crede că se va aplica aceeași măsură și la organizația județeană PSD Suceava.  

„Dacă persoana care se pricepe la management și leadership și stă bine în sondaje este alta decât domnul Stan eu cred că la județ se va întâmpla același lucru ca și la municipiu. Adică binele comun primează interesului personal. Așa cum la municipiu președintele organizației municipale și-a dat demisia atunci când a fost în interesul partidului și în primul rând în interesul comunității ca să scăpăm de Ion Lungu, dacă acea persoană va fi alta decât domnul Stan, atunci cred că același lucru se va întâmpla și la județ”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de