Relaxare si extaz sub bagheta dirijorului corean Minseok Kang (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Interpreţi tineri, alături de artişti consacraţi din Coreea de Sud au evoluat, joi seară, pe scena Casei de Cultură din Suceava, acompaniaţi de orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani, sub bagheta magică a dirijorului corean Minseok Kang, care a jonglat pe ritmuri lente şi deopotrivă energice, reuşind să impresioneze, vizibil, publicul sucevean.

Prestaţia celor patru interprete venite special din Coreea de Sud a fost cu siguranţă atracţia serii, consacratele artiste îmbrăcate în ţinute sofisticate, tradiţionale zonei din care provin, împărtăşind sucevenilor câte puţin din cultura şi obiceiurile asiatice.

Astfel, programul i-a surprins pe cei prezenţi la eveniment cu: Valsul „Valurile Dunării” – Iosif Ivanovici, Concertul pentru flaut şi orchestră (partea I) – J. J. Quantz, interpretat de solista Bak Su Min care a cântat la flaut, Concertul pentru violă şi orchestră în re major (partea I) – F.A. Hoffmeister, interpretat de solista – Choe Su Yeon la violă, Concertul pentru violă şi orchestră în re major (partea I) – C. Stamitz interpretat de solista Kim Sang Me tot la violă, Concertul pentru vioară şi orchestră în mi major (partea I) – J. S. Bach, redat de solista Jung Ji – Hae la vioară, alături de poemul simfonic „The Montain Flower” (Flori de munte); „Heikum” – concert instrumental tradiţional coreean, interpretat de Boah Park, haegeum, Concertul pentru două flaute şi orchestră (partea I ) avându-le ca soliste pe: Yang Jin, flaut 1, Choi So Hyun, flaut 2, „Jindo Arirang – Pansori”, interpretat de Hyemi Kim, soprană (de la Opera „Sym – cheong – jeon”) şi poemul simfonic „The sound of Arirang”.

De prestaţia întregii echipe s-au bucurat în special elevii, care au fost prezenţi într-un număr semnificativ la spectacol, aceştia, alături de studenţi şi pensionari, achiziţionând biletele la jumătate de preţ, cu suma de 5 lei.

Pe parcursul spectacolului, Minseok Kang a interacţionat cu publicul sucevean, adresând chiar şi câteva cuvinte în limba română şi invitând pe scenă două domnişoare din sală, care au avut ocazia să danseze cu îndrăgitul dirijor. Şi pentru că aplauzele puternice de la finalul serii nu s-au lăsat aşteptate, Minseok Kang alături de maeştrii Filarmonicii din Botoşani, au oferit un bis celor prezenţi, într-o manieră proprie.


Intră acum și în grupul de