„Targul de carte”- editia de primavara si-a deschis portile la Suceava


Intră acum și în grupul de

4000 de titluri şi în jur de 40.000-50.000 de volume, trimise din partea a 30 de edituri din ţară, sunt expuse spre vânzare la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava, în cadrul ediţiei de primăvară “Târgului de carte”, care se va desfăşura în perioada 28 februarie-8 martie.

Deşi vremea nu ţine cu anotimpul care începe la 1 martie, luni, 28 februarie, a avut loc deschiderea oficială a „Târgului de carte”, organizat în premieră în municipiu, de Consiliul Judeţean Suceava şi de Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Librăria “General Cart” din Suceava, fiind deschis publicului, zilnic, în intervalul orar 10.00-18.00.

„La Târg avem peste 30 de edituri participante, însumând peste 4000 de titluri din absolut toate domeniile, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă. Avem expusă literatură română, universală, şcolară, cărţi pentru copii, beletristică, psihologie ş.a. Preţurile variază de la 2 lei până la 200-300 lei, respectiv 500 lei („Cartea cărţilor de poezie”, semnată Adrian Păunescu). La toată gama asta de carte se oferă o reducere între 15 şi 20%, respectiv între 70 şi 80% la cărţile oferite direct de către editură”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Costel Orobeţ, director General Cart.

Şi pentru că luna martie este şi luna cadourilor, oferite în special femeilor, „Târgul de carte” vine în ajutorul sucevenilor cu o serie de suveniruri de suflet, care pot fi dăruite sub formă de mini volume cu însemnări intitulate – „Mame şi fiice”, „Dar de femeie”, „Drumul spre succes”, „Fii tu însuţi”, „Inspiraţie”, la preţul de 19,90 lei fiecare, sau căni de fildeş chinezesc inscripţionate cu flori şi mesaje – „Pentru o MINUNATĂ MAMĂ”, „Iubitei mele SURORI”, „Unui om cu totul deosebit – SOŢUL MEU”, „Cu dragoste FIICEI MELE”, „Cu urări de fericire pentru CINEVA SPECIAL”, care se vând la preţul de 24,90 lei.

Ediţia de primăvară a „Târgului de carte” se va bucura de o serie de invitaţi speciali, autori ai unor volume expuse şi la târg care pe lângă autografe, vor împărtăşi din gândurile şi din experienţele lor în cadrul unor lansări de carte. Printre aceştia se vor numără: Ion Drăguşanul (2 martie, de la ora 13.00), Luminiţa Tucă (5 martie, de la ora 11.00), Constantin Dulcan (5 martie, de la ora 13.00), Dan Puric (7 martie, de la ora 12.00) şi Vasile Andru (8 martie, de la ora 16.00). De la eveniment va lipsi scriitorul Pavel Coruţ, programat în acelaşi scop la 5 martie, deoarece a trebuit să se deplaseze de urgenţă în Statele Unite.

Ultima zi de târg va aduce la Suceava surpriza unei tombole la care va putea participa fiecare cumpărător, înscrierea făcându-se cu bonul fiscal primit în urma achiziţionării chiar şi a unui singur volum. Vor fi 10 extrageri cu 10 premii care vor consta în cărţi.

„Târgul de carte” (ediţia de primăvară) îşi aşteaptă zilnic cumpărătorii, în intervalul orar 10.00-18.00, standurile cu cărţi fiind expuse atât la parterul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, cât şi la etajul acestuia.


Intră acum și în grupul de