Studentii suceveni au inceput protestele


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS), membră a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a început protestele anunţate pentru această săptămână, luni, purtând banderole cu înscrisul „PROTESTATARI”, în cadrul unei greve japoneze. Studenţii din toată ţara, inclusiv cei de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava sunt nemulţumiţi de faptul că în noua lege a educaţiei nu este inclus ca un procent de 25% în decizia modalităţii de desemnare a Rectorului, să aparţină studenţilor. De asemenea, ei contestă lipsa celor 25% şi în Consiliul de administraţie.

Pentru ziua de marţi, studenţii vor să scoată cearceafurile pe geamuri sau balcoane în semn de protest.

Studenţii spun că miercuri, vor pune un cearceaf pe universitate, cămin sau cantină cu mesajele „VREM 25% . Drepturile studenţilor NU sunt negociabile!, şi „Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru” .

„Joi, Organizaţiile vor face un colet pentru Minister în care vor pune zacuscă, murături, slănină, salam şi tot ce vor considera ele de cuviinţă, cu scopul de a arăta condiţia socială a studentului din România”, se menţionează în programul protestelor, ce vor continua vineri, cu anunţarea deplasării la Bucureşti, iar luni, 7 martie va avea loc un Protest în faţa MECTS.


Intră acum și în grupul de